Cine sunt noii șefi ai IPJ Ilfov. Vechea conducere a demisionat în urma scandalului azilelor groazei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.07.2023 - 21:54
Dumitru Bîltag, noul șef al IPJ Ilfov Foto: stiri.infomures.ro

IPJ Ilfov are nouă conducere după ce, în urma scandalului azilelor groazei, foștii șefi au demisionat din funcții. Actualul șef de Inspectorat este fostul șef al IPJ Mureș, iar adjuncții săi sunt acum fostul șef al Secției 23 și un adjunct al Secției 2 Poliție din București.

SHARE

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, miercuri seara, că IPJ Ilfov are o nouă conducere. În urma scandalului privind azilele groazei, foștul șef și adjuncții săi și-au dat demisia. 

Astfel, actualul șef de Inspectorat este fostul șef al IPJ Mureș, iar adjuncții săi sunt acum fostul șef al Secției 23 și un adjunct al Secției 2 Poliție din București.

Cine sunt noii șefi ai IPJ Ilfov. Vechea conducere a demisionat în urma scandalului azilelor groazei

”Cu data de 12 iulie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Dumitru BÎLTAG a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Ofițerul are o vastă experiență managerială, în trecut îndeplinind funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, funcția de director al Oficiului Național de Protecție a Martorilor și cea de adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Citește și: Demisii la vârful IPJ Ilfov, în scandalul azilelor groazei. După inspectorul șef, urmează adjuncții

De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu data de astăzi, 12 iulie, comisar-șef de poliție Florea Remus-Mugurel a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de șef al Secției 23 de Poliție București.

Totodată, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu aceeași dată, subcomisar de poliție Bălan Alexandru-Daniel a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de adjunct al șefului Secției 2 de Poliție București.

Citește și: Dumitru Barabula, şeful Poliţiei Voluntari, s-a pensionat, după izbucnirea scandalului azilelor

În perioada imediat următoare, noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov o să stabilească noua conducere a Poliției Orașului Voluntari”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Pe 10 iulie, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu și șeful Poliției Române, Benone Matei au dispus trimiterea Corpului de Control al IGPR la IPJ IF, Poliția Voluntari și Poliția Afumați. 

Citește și: Controale de urgență la IPJ Ilfov, Poliția Voluntari și Poliția Afumați, în cazul azilelor groazei

Măsura a fost decisă după ce în spațiul public au apărut informații că localnicii din localitățile unde sunt azilele groazei au făcut sesizări la poliție, însă nu s-au luat măsuri. 

Peste 100 de bătrâni vulnerabili au fost umiliți și abuzați în azilele groazei din Ilfov. Ancheta Poliției și DIICOT a scos la iveală ororile care se petreceau acolo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te