Cine e deputatul român care se află pe lista neagră a Iranului ? Cum a ajuns acolo

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.11.2023 - 23:43
Cine e deputatul român care se află pe lista neagră a Iranului ? Cum a ajuns acolo - Foto: Facebook/ Ben Oni Ardelean

Deputatul român care se află pe lista neagră a Iranului susține că a ajuns acolo datorită presiunilor pe care le-a făcut pentru aplicarea unor sancțiuni diplomatice și izolarea Iranului pe plan internațional.

SHARE

Un parlamentar român care se află pe lista neagră a Iranului susține că a ajuns acolo datorită presiunilor pe care le-a făcut pentru aplicarea unor sancțiuni diplomatice și izolarea Iranului pe plan internațional.

Cine e deputatul român care se află pe lista neagră a Iranului ? Cum a ajuns acolo

„Iranul rămâne cel mai mare exportator de terorism din lume. Senatul României intenționa să organizeze o delegație în Iran, în anul 2015. 

Atunci, am aflat că sunt pe lista neagră a Iranului, pentru că eram anual invitat să vorbesc la marea reuniune de 120.000 oameni, susținători ai dezideratului unui Iran liber, alături de personalități politice din intreaga lume. 

Poziționările mele de politică externă și presiunile pe care le-am făcut de-a lungul timpului pentru aplicarea unor sancțiuni diplomatice și izolarea Iranului pe plan internațional, sunt pentru regimul dictatorial fapte de neiertat.

Citește și: Iran și Arabia Saudită, front comun împotriva Israelului. Alianță împotriva firii pentru palestineni

Zilele trecute am aflat că fostul Vicepreședinte al Parlamentului European, Profesorul Dr. Alejo Vidal Quaderas (în stânga mea în fotografie, în cadrul unei reuniuni despre pericolele terorismului iranian) aflat și el pe aceeași listă neagră, a supraviețuit unui atentat terorist iranian, în 9 noiembrie, în timp ce se afla în centrul Madridului.

Subliniez încă o dată faptul că nu trebuie negociat cu teroriștii sau cu comuniștii, iar regimul dictatorial al celor din Iran nu trebuie tolerat și trebuie să înțelegem pericolul acestei realități înfiorătoare, aplicând sancțiuni diplomatice și economice foarte dure”, a declarat deputatul PNL, Ben Oni Ardelean. 

Cine este Ben Oni Ardelean?

Ben-Oni Ardelean are 48 de ani și este la al treilea mandat de parlamentar. 

A fost Pastor la Uniunea Bisericilor Baptiste din România. Întreaga activitate și-a legat-o de Institutul Teologic Baptist București unde a fost pe rând: secretar științific, asistent/lector/conferențiar și chiar prorector.

După ce termină Liceul Teoretic Haţeg, Județul Hunedoara, îl regăsim, un an, la Institutul Luther Rice, Atlanta, GA, USA.

Luther Rice oferă programe de studii 100% online sau online în combinație cu cursuri și în campusul din Metro Atlanta. „Cursurile online sunt întotdeauna actuale - și sunt concepute pentru a optimiza experiența de învățare online”, se arată în prezentare.

Unele cursuri sunt concepute pentru a pregăti elevii să slujească în bisericile locale sau în alte forme de muncă și slujire creștină. 

Politician spaniol de marcă, împușcat în față de un asasin. Poliția anchetează implicarea Iranului

Ben Oni Ardelean trage, prin declarațiile sale, un semnal de alarmă. Un coleg de breaslă din Spania a fost ținta unei tentative de asasinat, iar anchetatorii cercetează implicarea Iranului.

Alejo Vidal-Quadras, fost lider al Partidului Popular conservator (PP) din Catalonia și fost vicepreședinte al Parlamentului European, a fost împușcat de doi motocicliști.

Victima le-a spus medicilor că în spatele tentativei sale de asasinat se află regimul iranian, înainte de a intra în sala de operație pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale maxilo-faciale, glonțul penetrându-i maxilarul.

Citește și: Hezbollah-ul, sprijinit de Iran, anunță că a bombardat Israelul din Liban, după atacul Hamas

Vidal-Quadras este o figură fundamentală a dreptei spaniole din ultimele decenii. A fost președinte al Partidului Popular Catalonia din 1991 până în 1996 și europarlamentar din 1999 până în 2014, timp în care a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Ca șef al Comisiei internaționale „În căutarea Justiției”, care investighează masacrul din 1988 și încălcările drepturilor omului din Iran, el a intrat în colimatorul regimului de la Teheran.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te