Cele mai multe decese din ultimii 30 de ani înregistrate în octombrie la Iași. Cauza: COVID-19

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 03.11.2021 - 11:18
Cele mai multe decese din ultimii 30 de ani înregistrate în octombrie la Iași. Cauza: COVID-19. Foto arhivă. Inquam Photos/Casian Mitu

Luna octombrie 2021 a fost cea mai tragică în Iași de la Primul Război Mondial, arată arhivele locale ale Evidenței Populației. De asemenea, numărul de decese a fost cel mai mare în oraș din ultimii 30 de ani, potrivit datelor Primăriei Iași.

SHARE

Pandemia de COVID-19 a generat o creștere majoră și fără precedent în ultimii cel puțin 30 de ani a numărului de decese înregistrat în Iași.

„În cursul lunii octombrie a acestui an - când România s-a confruntat cu vârful valului al patrulea al pandemiei - Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași a înregistrat nu mai puțin de 931 de decese, mai mult decât dublu față de o perioadă normală!

Spre comparație, în luna octombrie a anului 2020 - când România se afla în cel de-al doilea val - au fost înregistrate 549 de decese. Astfel, numărul de decese din luna octombrie 2021 este cu 70% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În luna octombrie a anului 2019 au fost înregistrate 470 de decese în Municipiul Iași, aproximativ jumătate din cel de luna trecută!”, a anunțat Primăria Iași.

Cele mai multe decese din ultimii 30 de ani

Dintre cele 931 de decese din județ, 448 sunt ale unor persoane care au fost diagnosticate și cu COVID-19. Din același număr, 564 de decese sunt înregistrate doar în orașul Iași. 

„Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Iași, confruntate și cu situațiile Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, în cursul lunii octombrie a acestui an au decedat 258 de persoane din Municipiul Iași diagnosticate și cu COVID-19!

Citește și: 451 de decese COVID raportate miercuri în România. Numărul de cazuri noi, în scădere

Din numărul total de decese ale cetățenilor din Municipiul Iași în luna octombrie (564), aproape jumătate (258) au fost în cazul unor persoane diagnosticate cu COVID-19!

În municipiul Iași, aproape o treime (258) din numărul total de decese în cazul unor persoane diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei (794) a fost înregistrat în luna octombrie a acestui an!”, arată Primăria.

Municipalitatea menționează că creșterea numărului de decese este vizibilă și în evoluția pandemiei de la un an la altul.

Citește și: „Vaccinare la chiuvetă”: Percheziții în Timiș, Mehedinți și Gorj

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași susțin că numărul de decese înregistrat în municipiul Iași în luna octombrie 2021 este, de departe, cel mai mare din ultimii 30 de ani.

„O cercetare rapidă în arhivele Evidenței Populației arată că o astfel de situație tragică nu a mai fost înregistrată din 1917, în perioada Primului Război Mondial”, arată Primăria Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te