Cel mai ieftin bilet de avion spre România. 80% dintre conaționali revin în țară de sărbători

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 10.12.2023 - 17:00
Cel mai ieftin bilet de avion spre România - Foto: Facebook/Bucharest Airports - rol ilustrativ

Cel mai ieftin bilet de avion spre România. Cu ocazia sărbătorilor, aproximativ 80% dintre românii aflați în străinătate revin în țară și au făcut rezervări la companiile aeriene.

SHARE

Cel mai ieftin bilet de avion spre România. 80% dintre românii din diaspora şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă în țară, arată o analiză publicată de platforma de rezervări online.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România. 80% dintre conaționali revin în țară, de sărbători

Românii aflați în străinătate vor reveni în valuri uriașe în țară, pentru a petrece sărbătorile de iarnă acasă, alături de familii și prieteni.

Astfel, opt din zece conaționali din diaspora (80%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, arată o analiză publicată de platforma de rezervări online vola.ro.

În privința tarifelor pentru biletele spre România, în perioada sărbătorilor (15 decembrie - 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro.

Pe listă mai regăsim Suceava, cu un preţ de 230 de euro/bilet, Bacău (218 euro), Iaşi (217 euro), Bucureşti (214 euro), Timişoara (202 euro) şi Cluj (200 de euro).

Citește și: RePatriot Summit 2023: 1000 de vouchere de consultații medicale online, pentru românii din diaspora

Conform analizei de specialitate, cu un preţ mediu de sub 200 de euro/bilet de avion, se află: Satu Mare, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Baia Mare şi Constanţa.

Dar recordul pentru cel mai ieftin bilet de avion din perioada 15 decembrie - 2 ianuarie se înregistrează pe ruta Roma - Suceava.

„Există şi câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie şi 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma - Suceava. La polul opus, cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver - Bucureşti", notează vola.ro, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate, clasamentul poziţionează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în ţară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava şi Bacău.

Cei mai mulţi oameni se întorc din ţările în care se află comunităţi numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Spania.

În acelaşi timp, pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano şi Madrid.

Citește și: Ce să nu faci în aeroport. Poliția spune că gestul îți aduce multe like-uri, dar te face vulnerabil

De altfel, românii plecaţi în străinătate se întorc în ţară preponderent din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna şi Frankfurt.

În topul ţărilor cu cele mai multe rezervări cu destinaţia România se află: Italia - cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%), Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franţa, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveţia şi Austria.

Aproape şapte din zece rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 - 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puţin de 30 de zile înainte şi 15% cu peste 90 de zile în avans.

Datele citate arată că durata medie de şedere a românilor din Diaspora în ţară este de nouă zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te