Cei trei oameni din lume care pot călători oriunde fără pașaport. Cine sunt și de ce nu au nevoie?

DE Octavia Constantinescu | 22.01.2024 - 18:05
Cei trei oameni din lume care pot călători oriunde fără pașaport. Cine sunt și de ce nu au nevoie? - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Cei trei oameni din lume care pot călători oriunde fără pașaport. Cine sunt și de ce nu au nevoie? Tu știai acest lucru legat de cei mai puternici oameni din lume?

SHARE

Cei trei oameni din lume care pot călători oriunde fără pașaport. Cine sunt și de ce nu au nevoie? Tu știai acest lucru legat de cei mai puternici oameni din lume?

Cine sunt cei trei oameni care pot călători fără pașaport

Pașaportul este un document necesar pentru călătorii în străinătate. În statele UE este necesară doar cartea de identitate. În curând și aceasta va suferi modificări. Însă sunt câteva persoane care pot călători oriunde în lume fără a fi nevoite să prezinte un act de identitate.

Citește și: Se vor schimba cărțile de identitate pentru a introduce un nou element. Parlamentul decide

Cine poate călători fără pașaport sau carte de identitate. Dacă doriți să călătoriți peste hotare aveți nevoie de un pașaport sau, în țările UE, cartea de indentitate.

În curând nu veți mai putea călători cu cartea de identitate fără cip.

Dar există trei persoane care pot călători oriunde doresc fără să fie nevoie să prezinte pașaportul sau alt act de identitate. 

Împăratul și Împărăteasa Japoniei

Pașaportul Japoniei este unul dintre cele mai puternice din lume. În timp ce cetățenii japonezi pot vizita peste 194 de țări fără viză, monarhul Japoniei nu are nevoie nici măcar de un pașaport pentru a călători în lume. Împăratul Naruhito, al 126-lea conducător al Casei Imperiale a Japoniei, și soția sa, Împărăteasa Masako, au libertatea de a călători în străinătate fără pașaport.

Predecesorul împăratului, Împăratul Akihito, și soția sa, Împărăteasa Michiko (părinții actualului împărat), nu au avut niciodată pașaport.

Ministerul de Externe al Japoniei a decretat că „ar fi nepotrivit să se elibereze un astfel de pașaport pentru Împărat sau Împărăteasă”. Cu toate acestea, pașapoarte diplomatice au fost emise altor membri ai familiei imperiale, inclusiv Prințul Moștenitor Fumihito și Prințesa Kiko.

Cel mai nou monarh al Regatului Unit, Regele Charles al III-lea, nu are pașaport. Regina Elisabeta a II-a, mama regelui Charles, nu a avut niciodată acest document de călătorie. Conform normelor urmate de guvernul Regatului Unit, pașaportul britanic este emis în numele monarhului; prin urmare, nu este necesar ca monarhul să aibă unul.

Citește și: O femeie a fost de nerecunoscut în pașaport din cauza operațiilor estetice. Ce a pățit în aeroport

Cu toate acestea, toți ceilalți membri ai familiei regale, inclusiv Regina Camilla și Prințul William (moștenitorul aparent), trebuie să aibă un pașaport ori de câte ori călătoresc în afara Marii Britanii. În acest an, primul set de pașapoarte noi a fost emis în numele regelui Charles. Mai devreme, toate pașapoartele purtau numele Reginei Elisabeta.

În plus, Regele Charles nu are nevoie nici măcar de un permis de conducere în Regatul Unit sau în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te