Cei nouă frați Dinamită - Matei, care au omorât un rival într-o luptă cu săbii și topoare, vor afară

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 02.03.2023 - 17:39
Frați Matei, ziși Dinamită, care au omorât un rival care venise să se răzbune pe ei, vor acum să fie eliberați din arest.Foto: vremeanoua.ro

Cei nouă frați Matei, ziși Dinamită, care au omorât un rival care venise să se răzbune pe ei, vor acum să fie eliberați din arest.

SHARE

Cei nouă frați Matei, ziși Dinamită, care au omorât un rival într=o luptă cu săbii, topoare și pietre aruncate pe casă, s-au cerut acum în libertate.

Totul a pornit dupã ce, în satul Horga, comuna Epureni, a fost o bãtaie cu topoare, sãbii și bolovani aruncați pe case, cum nu au mai vãzut niciodatã cei din sat.

Din pãcâte, un tânãr din comună Banca a fost omorât cu o loviturã în cap, cu un corp contondent. Cel decedat fãcea parte din gruparea venitã la Horga, cu gândul sã se rãzbune pe frații Maftei, nouã la numãr, cunoscuți în sat ca fiind extrem de violenți.

Cei nouă frați Dinamită au ucis un rival într-o luptă cu săbii și topoare

În acea noapte, mai mulți indivizi din comunele Zorleni, Banca și Epureni, cu gândul unei rãzbunãri sângeroase, s-au dus cu mașinile în satul Horga, comună Epureni, unde au atacat casele familiilor Maftei și Ancuței, conform Vremea Nouă.

Citește și: Soția interlopului Petronel Corduneanu, pe holul instanței: Dar nu mai mori odată? Are un nou dosar

Rãfuiala violentã s-a soldat cu moartea lui Claudiu Ivanciu și cu mai multe persoane rãnite, dintre care una mai grav, ce a necesitat transportul de urgentã la spital. Arestați, încã din 2020, dupã ce au fost acuzați de omor, frații Maftei și-au petrecut o lungã perioadã de timp în arest preventiv. Asta pânã când magistrații Tribunalului Vaslui au dat sentința în acest dosar.

Pedepse mari în prima instanță

Astfel, cel considerat principalul vinovat, Ionuț Maftei, a fost condamnat la 18 ani și 8 luni de închisoare cu executare și 4.000 de lei, amendã penalã. De asemenea, inculpatul a primit și 5 ani pedeapsã complementarã de interzicere a unor drepturi.

Valericã Andrei Maftei a primit o pedeapsã mai blândã. În cazul lui instanța a decis sã-l condamne la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, Victor Maftei a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare, în timp ce Cãtãlin Maftei a primit o pedeaspã de 12 ani de închisoare. Cum sentințele nu erau definitive, acestea au fost deja atacate, cu apel.

Frații Dinamitã au prins curaj și dupã ce instanța a decis înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã pentru patru dintre ei, astfel cã, dupã gratii a rãmas doar unul.

Chiar dacã se fac vinovați de fapte grave și foarte grave, dupã ce au fost acuzați de omor și tentativã de omor, frații Dinamitã din Horga nu regretã faptele comise. Condamnați deja în primã instantã, aceștia vor mãsuri mai ușoare.

Au cerut lucrul acesta magistraților Curții de Apel Iași, acolo unde se judecã apelul formulat de inculpați. Cum era de așteptat, judecãtorii au respins cererea formulatã.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te