Cei doi frați căutați de 350 de polițiști fugiseră de acasă după ce fuseseră bătuți de tatăl lor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.06.2021 - 12:44
Doi copii, de 3 și 5 ani, din satul Globurău, județul Caraş-Severin, au dispărut de acasă după ce fuseseră bătuți de tatăl lor. Foto: IPJ Caraș Serverin

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru rele tratamente aplicate minorilor, iar copiii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin pentru a dispune măsuri conform competenţelor instituţionale.

SHARE

Cei doi fraţi, cu vârste de 3 şi 5 ani, din satul Globurău, comuna Mehadia, care au plecat miercuri seara de acasă şi au fost găsiţi joi după-amiază, după aproape 18 ore de căutări, au recurs la acest gest după ce ar fi fost bătuţi de tatăl lor, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Citiți și: Fauci cere Chinei dosarele medicale ale angajaților laboratorului din Wuhan

"În urma verificărilor efectuate de poliţişti cu privire la situaţia celor doi fraţi dispăruţi şi găsiţi în cursul zilei de joi, 3 iunie, s-a stabilit că aceştia au plecat de la domiciliu după ce ar fi fost agresaţi fizic de tatăl lor. În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor, efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate", au precizat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Până la momentul dispariţiei celor doi fraţi, Poliţia nu a fost sesizată cu privire la astfel de fapte referitoare la cei doi minori.

Cei doi fraţi din satul Globurău, comuna Mehadia, care au plecat de acasă miercuri seara, au fost găsiţi joi după-amiază, în apropiere de satul Plugova, la aproximativ opt kilometri de locuinţa de domiciliu, minorii fiind preluaţi iniţial de poliţişti. Copiii au fost văzuţi pe marginea DN 6 de către un participant la trafic.

Peste 350 de poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, dar şi localnici care cunosc foarte bine zona, i-au căutat, joi, pe cei doi fraţi, în sprijinul echipelor fiind mobilizaţi un elicopter IGAV, câini de urmă şi câini de salvare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.