Cei din conducerea Primăriei Timișoara, obligaţi să îşi publice diplomele de studii şi domiciliul

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.07.2021 - 21:33
Cei din conducerea Primăriei Timișoara, obligaţi să îşi publice diplomele de studii şi domiciliul /news.ro

Primarul Dominic Fritz a declarat, în şedinţa de plen de marţi, că aceste două proiecte nu sunt legale. 

SHARE

Consiliul Local Timişoara a adoptat, marţi, două hotărâri conform cărora cei din conducerea Primăriei municipiului sunt obligaţi să îşi publice diplomele de studii şi domiciliul. Cele două proiecte nu au avizul secretarului general al Primăriei, însă au trecut cu votul consilierilor locali de la PSD, PRO România şi PNL. Primarul Dominic Fritz a declarat că nu este vorba de transparenţă, ci de un război politic deoarece "unii" nu pot accepta că timişorenii au făcut o alegere.

Citește și: EXCLUSIV Omul din spatele after-poll-ului corect din Moldova: Au fost fraude masive, voturi vândute

 
Proiectele de hotărâre care prevăd ca reprezentanţii conducerii Primăriei Timişoara să îşi publice diplomele de studii, respectiv domiciliul au fost iniţiate de consilierul PRO România Marius Craina şi nu au avut avizul secretarului general al Primăriei, Caius Şuli.

Citește și: Federer va rata Jocurile Olimpice de la Tokyo, e accidentat la genunchi
 
 
 "Nu pot decât să mă declar şi eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veţi vota, vor ajunge la Prefectură şi ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Şi mai vorbim cică de transparenţă, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare. Dacă mai există o îndoială de ce au pierdut colegul nostru domnul Craina şi PRO România alegerile (Marius Craina a candidat la funcţia de primar al municipiului Timişoara la alegerile din 2020 - n.r.), dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg profesor Doctor Honoris Causa Robu şi PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiţi energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri”, a susţinut Dominic Fritz.
 
Fritz a adăugat că unii nu pot accepta realitatea că el a fost ales în funcţia de primar al Timişoarei.
 
"Contextul politic este că unii nu pot să accepte o realitate legală, declarată, verificată, răsverificată de instanţă, că Timişoara are un primar legitim ales. Şi este ok ca unii să nu poată să accepte asta. Dar exact în acest vid al legitimităţii aţi aruncat acest proiect şi, spre marea mea dezamăgire, este şi apărat de unii. Biroul Electoral al judeţului Timiş şi Biroul Electoral al României şi-au făcut treaba şi au stabilit cine a câştigat alegerile. (…) Nu este vorba de transparenţă aici, este vorba despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timişorenii au făcut o alegere”, a afirmat Fritz, potrivit news.ro.
 
Proiectul a trecut cu votul majorităţii, pentru acesta votând consilierii locali de la PRO România, PSD şi PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te