Ceaușescu și Dide merg la CEDO împotriva amenzilor date de Jandarmerie

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 25.03.2021 - 16:21
Ceaușescu și Dide merg la CEDO împotriva amenzilor date de Jandarmerie. Foto The Epoch Times

Mai mulţi protestatari anti-PSD, printre care Mihai Cristian Dide şi Marian Moroşanu, zis „Ceauşescu”, s-au adresat Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru a lămuri problema amenzilor primite de la Jandarmerie, după ce au eşuat în instanţă să le anuleze.

SHARE

CEDO a luat în considerare trei cazuri şi a solicitat Guvernului României informaţii, precum şi o propunere de rezolvare amiabilă a situaţiei, scrie The Epoch Times.

„Guvernului i se cere să depună o expunere a faptelor împreună cu observaţiile sale cel târziu până la data de 13 iulie 2021. […] Guvernului i s-a cerut să abordeze întrebările prezentate în documentul ataşat acestei scrisori.

De asemenea, Guvernului i s-a cerut să indice până la 13 iulie 2021 care este poziţia sa în legătură cu încheierea unei înţelegeri amiabile în cazul acestor plângeri şi să prezinte propunerile pe care doresc să le facă în acest sens, în special în ceea ce priveşte daune financiare, costuri şi cheltuieli”, se arată în răspunsul CEDO la plângerile făcute.

Citește și: Rusia și China, gata să protejeze ordinea mondială. Au un „acord” în acest sens

Acţiunea la CEDO a fost coordonată de Asociaţia “Evoluţie în Instituţie”, condusă de Cristian Dide.

Primele trei cazuri conexate de CEDO vizează trei amenzi. O primă amendă este cea primită de Marian “Ceauşescu” în timp ce întindea un banner sub Arcul de Triumf pentru a reproşa Jandarmeriei abuzurile comise pe data de 10 august 2018.

Citește și: Deputatul AUR care a sărit la bătaie în Parlament, întreținut de nevastă. Câștiga 600 lei pe lună

Acesta nu a reuşit să anuleze amenda în instanţă. Al doilea caz îl vizează pe Marcel Daraban, amendat pentru că a aruncat cu ouă în clădirea Ministerului Justiţiei, pe vremea când instituţia era condusă de Tudorel Toader. Iar în cel de-al treilea caz este vorba de Tudor Cârstoiu, care a primit amendă pentru că a strigat la portavoce în timpul unui protest şi a refuzat să se legitimeze. (Mai multe detalii în The Epoch Times)

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.