Cea mai proastă zi din săptămână pentru a zbura cu aceste avioane. Când este momentul perfect?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.06.2024 - 16:55
Cea mai proastă zi din săptămână pentru a zbura cu aceste avioane - Foto: Pixabay.com (rol ilustrativ)

Călătoriile cu avionul sunt preferate de mulți oameni pentru distanțele lungi. Însă cei care folosesc frecvent unele curse știu că anumite zile și ore nu sunt cele mai bune pentru zbor.

SHARE

Duminica este una dintre zilele în care mai bine eviți să călătorești cu avionul. O companie expertă în zboruri a avertizat pasagerii care călătoresc cu companii aeriene precum Ryanair, Vueling , easyJet și altele, să evite o anumită zi a săptămânii.

Au fost analizate peste 10 milioane de feedback-uri ale clienților, de la aeroporturi din peste 30 de țări din întreaga lume pentru a dezvălui nu numai cea mai bună zi a săptămânii pentru a zbura și a evita aglomerația , ci și cel mai bun moment al zilei pentru a zbura.

Cea mai proastă zi din săptămână pentru a zbura cu aceste avioane. Când este momentul perfect?

 Miika Mäkitalo, CEO al HappyOrNot, explică pentru Birmingham Live: „Cu vara apropiindu-se, mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare vacanțele, dar călătoria poate fi plină de frustrare și stres inutil”.

Citește și: De nu trebuie să alimentezi mașina la ora 17.00? Ce se poate întâmpla atunci?

Cea mai bună zi a săptămânii pentru a zbura este miercuri, în timp ce cea mai proastă zi este duminica. Miercuri au atins 83% pozitivitate din partea călătorilor, potrivit grupului, care creează sistemul de evaluare a „feţelor zâmbitoare” în terminalele aeroporturilor din întreaga lume, relatează elperiodico.com. Cele mai puține reacții pozitive de la pasageri au fost primite duminica. 

Datele arată că ora 7 dimineața este „cea mai fericită oră” pentru a zbura, cu aproximativ 84% din feedback-ul primit la această oră pozitiv, urmat îndeaproape de ora 8 dimineața. Miika a explicat: „Am văzut de-a lungul anilor că după-amiaza târziu și seara este întotdeauna cel mai puțin fericit moment pentru a zbura, iar anul acesta nu este diferit, miezul nopții fiind cel mai nefericit moment în ceea ce privește feedback-ul clienților.

Citește și: Cum să te pregătești pentru zboruri

Cu toate acestea, în 2024, cea mai plăcută oră de zbor este ora 7, cu câteva ore mai târziu decât cea mai fericită oră de anul trecut: ora 4 .

Deoarece ora 7 dimineața nu este prea devreme, călătorii nu regretă că au ratat un somn bun. Pe de altă parte este suficient de devreme pentru a fi optimiști în ceea ce privește ajungerea la timp la destinație. „Mai devreme dimineața este momentul în care facilitățile aeroportului sunt probabil mai pregătite, curate și ordonate, iar personalul este plin de energie la începutul schimburilor.”, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te