Ce vehicule militare veți vedea la parada de 1 Decembrie? La ce oră încep festivitățile?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.11.2023 - 19:39
Ce vehicule militare veți vedea la parada de 1 Decembrie? La ce oră încep festivitățile? - Foto: FB MAPN
Parada repetitii / FB MAPN
Parada repetitii / fb MAPN

Iată ce vehicule militare veți vedea la parada de 1 Decembrie. Mai jos vom scrie și ora la care încep festivitățile, dar și fotografii cu mijloacele militare.

SHARE

Iată ce vehicule militare veți vedea la parada de 1 Decembrie. Mai jos vom scrie și ora la care încep festivitățile, dar fi fotografii cu mijloacele militare.

Ce vehicule și câți militari vor defila la parada de 1 Decembrie

La parada de 1 Decembrie vor defila și aproximativ 130 de mijloace tehnice – tancuri, transportoare blindate, autovehicule militare, tunuri, lansatoare de rachete, sisteme de artilerie antiaeriană -, dintre care 40 sunt aeronave, adică avioane de luptă și elicoptere.

Citește și: Vulnerabilitățile Armatei Române: nave învechite, rezerviști puțini

Alături de militarii români, la parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Olanda, dar și militari din țările aliate NATO, a transmis Ministerul Apărării.

Militarii străini sunt prezenți cu 23 de echipamente terestre și militare, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

"Sunt mai multe elemente de noutate pe care le am pregătit pentru parada din acest an, dar dați-mi voie să nu vi le dezvăluim astăzi, acum și să invităm ascultătorii dumneavoastră și publicul să ne urmărească vineri, 1 decembrie, începând cu ora 11. Și atunci vor vedea toate toate noutățile pe care le am pregătit pentru parada din acest an." au declarat reprezentanți ai armatei pentru rfi.ro.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piața Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziționale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14.00.

Citește și: Parlamentul a abrobat înzestrarea Armatei Române. Ce arme cumpărăm: tancuri, submarin, rachete

Evenimentele din București se încheie la ora 19.00 cu retragerea cu torțe a militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii. 

Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie. 

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te