Ce se întâmplă cu șoferul de ambulanță care a condus băut și a lovit un pieton? Cine va răspunde

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.06.2024 - 10:44
Ce se întâmplă cu șoferul de ambulanță care a condus băut și a lovit un pieton - Foto: Servicul de Ambulanță Iași (rol ilustrativ)

Șoferul de ambulanță care a condus băut și a lovit un pieton întârziase la serviciu. El a plecat în misiune fără să fie testat. Poliția a constatat că avea o alcoolemie de 0,23%.

SHARE

A fost declanșată o anchetă la Serviciul de Ambulanță București- Ilfov după ce un șofer de ambulanță a condus băut și a accidentat un pieton. 

Cine trebuia să se asigure că acesta poate sau nu conduce? 

Ce se întâmplă cu șoferul de ambulanță care a condus băut și a lovit un pieton? Cine va răspunde

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, în urma incidentului din seara zilei de 5 iunie a.c. face următoarele precizări:  

”Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanță București –Ilfov (SABIF) declanșează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanțierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanță de transport neasistat.

Citește și: Un șofer de ambulanță băut a lovit un om. A consumat alcool pentru că se certase cu soția

Este vorba despre un ambulanțier care, s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. și, în timpul unei misiuni, a  lovit ușor o persoană fără adăpost din București, care traversa neregulamentar strada.

Organele de specialitate ale Poliției au constatat că  acest conducător auto consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,23%.

Comisia de disciplină va analiza  acest caz și activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă, care nu a respectat procedura existentă în ceea ce privește testarea șoferilor, cu alcooltestul, la  înscrierea în programul de lucru.

Precizăm că, la SABIF există procedură operațională privind testarea cu alcooltestul pentru toți conducătorii auto la înscrierea în program.

În seara zilei de 5 iunie a.c. ambulanțierul în cauză a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menționat și pe foaia de parcurs.

Citește și: Accident pe Transfăgărășan între două autoturisme. Două femei au fost rănite și au ajuns la spital

Din cauza faptului că existau cazuri în așteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat”, a transmis SABIF.

"Cei doi colegi vor suporta consecințele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranță 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar și neaplicarea procedurilor pe care noi le avem și pentru care organizăm sesiuni de instruire permanente.

Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile,  însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situație”, a spus  dr. Alis Grasu, manager SABIF.

Persoana fără adăpost care a fost lovită de ambulanță a fost transportată imediat la Spitalul de Urgență Floreasca și se află în stare bună, externată, în afara oricărui pericol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te