Ce se întâmplă cu programul Casa Verde Fotovoltaice? Anunțul Administraţiei Fondului pentru Mediu

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 30.01.2024 - 16:06
Ce se întâmplă cu Programul Casa Verde Fotovoltaice - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
casa verde

Ce se întâmplă cu programul Casa Verde Fotovoltaice? Administraţia Fondului pentru Mediu a făcut, marți, un anunț important pentru beneficiarii programului care a fost suspendat timp de mai multe luni.

SHARE

Ce se întâmplă cu programul Casa Verde Fotovoltaice? După ce a fost suspendat timp de mai multe luni, programul și-a „turat motoarele” din nou. Anunțul Administraţiei Fondului pentru Mediu a făcut, marți, un anunț important pentru beneficiari.

Ce se întâmplă cu programul Casa Verde Fotovoltaice? Anunțul Administraţiei Fondului pentru Mediu

Programul Casa Verde Fotovoltaice a pornit din nou la drum, după ce a fost suspendat timp de mai multe luni.

Marţi, 30 ianuarie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a anunțat într-un comunicat de presă, că un număr de 9.566 de beneficiari-persoane fizice au primit aprobarea pentru a începe instalarea panourilor fotovoltaice, prin Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.

„Cu mare bucurie vă informez că astăzi am aprobat în cadrul şedinţei Comitetului de Avizare primii 9.566 de beneficiari - persoane fizice ai Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Citește și: 20.000 de lei pentru panouri fotovoltaice dacă depui dosarul începând de azi. Care sunt condițiile

Aceştia au primit aprobarea de a începe instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program, contribuind astfel la reducerea costurilor facturii de energie electrică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, conform Agerpres.

El a mai adăugat că și-ar fi dorit ca AFM să îi poată aproba pe toți beneficiarii declarați eligibili, dar acest lucru n-a fost posibil, dat fiind că bugetul instituției pe 2024 este de doar 1/12 din cel de anul trecut.

Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

„Acesta este numărul maxim de beneficiari pe care i-am putut aproba în acest moment, urmând ca, după aprobarea acestuia, să publicăm şi restul solicitanţilor acceptaţi în program", a mai spus Neculaescu, conform sursei citate.

AFM a mai transmis că durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data publicării listei.

Lista dosarelor acceptate în cadrul acestui program este publicată pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2023.

Citește și: Programul Casa Verde, deblocat. În câte zile vă puteţi alege instalatorul?

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat în luna septembrie 2023, printr-o decizie a instanţei, după ce o societate din Bihor a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

La finele anului trecut, reprezentanţii Ministerului Mediului au ajuns la o înţelegere cu această societate, care a acceptat să renunţe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te