Ce salariu are Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de zeci de studente că le-ar fi hărțuit?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.08.2024 - 11:09
Ce salariu are Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de zeci de studente că le-ar fi hărțuit - Foto: Inquam Photos / Malina Norocea (rol ilustrativ)
Ce salariu are Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de zeci de studente că le-ar fi hărțuit - Foto: Inquam Photos / Malina Norocea (rol ilustrativ)

Profesorul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), acuzat de zeci de studente că le-ar fi hărțuit, are un salariu de aproape 19.000 de lei lunar conform declarației de avere.

SHARE

Profesorul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), acuzat de mai multe studente că le-a hărțuit, are un salariu de 18.800 de lei lunar de la facultate. 

Conducerea instituției a decis să-l suspende pe profesor după ce a izbucnit scandalul și a inițiat o anchetă internă pentru a verifica informațiile apărute în spațiul public. 

Pe de altă parte, Alfred Bulai este anchetat și de poliție pentru că ”ar fi avut un comportament nepotrivit față de mai multe studente”.

Ce salariu are Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de zeci de studente că le-ar fi hărțuit

Conform declarației de avere, în 2024, el a primit un salariu de 18.800 de lei pe lună, adică echivalentul a 3.750 de euro. 

De asemenea, el mai câștigat în același an 3.000 de lei pentru mentorat făcut la o școală de vară de la asociația Asociația Institutul Român pentru Liberate și Democrație.

Alfred Bulai deține un apartament în București, două autoturisme și are în conturi bancare 550.000 de lei și 15.000 de euro.

Alfred Bulai, suspendat din toate funcțiile de la SNSPA

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului Remus Pricopie, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă. Conducerea universității a spus însă că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Bulai.

Citește și: Ce măsuri a luat SNSPA după acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa profesorului Alfred Bulai

De altfel, profesorul și sociologul Alfred Bulai a făcut cerere de pensionare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), iar Poliția Capitalei a demarat, luni, investigații față de profesorul universitar Alfred Bulai, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției în scop sexual.

Profesorul este acuzat că le-ar fi cerut unor studente să se dezbrace în fața lui.

Alfred Bulai neagă acuzațiile.

Cine este Alfred Bulai, profesorul acuzat de hărțuire la SNSPA

Sociologul și profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a obținut un Doctorat in sociologie, în 1996, și a fost șef al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București (din 2016 până în prezent), prodecan la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), (peste 10 ani), precum și secretar de stat în Guvernul României și președinte al Agenției de Strategii Guvernamentale (2006‑2009), în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu, scrie Adevărul.

Citește și: Zeci de reclamaţii la Parchet, în cazul sociologului-vedetă Alfred Bulai

În 2009, Alfred Bulai fusese premiat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul Gala Profesorilor Bologna, titlu care i-a fost retras luni, după cum a anunțat organizația care a afirmat că „condamnă acțiunile de hărțuire și violență psihologică ale prof. univ. dr. Alfred Bulai”. În 2016 a fost a devenit membru în Consiliul de Administrație al TVR.

Alfred Bulai s-a implicat în cercetarea socială academică și privată începând cu anul 1997, colaborând pentru diverse proiecte, printre altele cu: Universitatea din Bucuresti, Banca Mondială, AB Research Grup, Societatea Română de Reumatologie, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene,  Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Dezvoltării regionale și Administrației Publice, Ministerul Mucii și Protecției Sociale și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, potrivit CV-ului publicat de SNSPA.    

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te