Ce s-a întâmplat cu interlopul care și-a ucis mama și bunica, deși ar fi trebuit să se afle în arest

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.09.2023 - 18:12
Interlopul Omar Jamal și-a ucis în bătaie mama și bunica Foto: Foaia Transilvană

Un interlop cu un cazier plin de fapte cu violență și-a ucis în bătaie mama și bunica, deși ar fi trebuit să fie la închisoare, fiind condamnat pentru lovire.

SHARE

Un Periculos interlop sirian, stabilit de mai mulți ani în Cluj-Napoca și-a omorât în bătaie mama și bunica, în comuna Baciu, județul Cluj. Fapta a avut loc acum un an, cu toate că, în mai 2022, interlopul Shamali Jamal Omar fusese condamnat la închisoare pentru lovire.

El a rămas în libertate, până la momentul în care și-a ucis mama și bunica, pentru că autoritățile au trimis comunicările despre proces în Italia, acolo unde sirianul avea domiciliul, cu toate că și polițiștii și procurorii știau că Jamal stă în Cluj.

Citește și: Cine e interlopul care a închis Taverna Racilor. A făcut toxiinfecție și l-a reclamat pe Pescobar

Tot anul trecut, mama sa ceruse un ordin de protecție de teama fiului ei. 

Ce s-a întâmplat cu interlopul care și-a ucis mama și bunica, deși ar fi trebuit să se afle la închisoare

Ancheta a mai evidențiat faptul că Al Shamali J. Omar Jamal nu a avut nicio remușcare în momentul în care a comis cele două fapte.

După ce și-a ucis mama și bunica, el a făcut duș, iar mai apoi și-a sunat tatăl vitreg, pe care l-a informat că cele două femei sunt ”bine, sănătoase”.

Citește și: Interlopul Stripăru, condamnat pentru șantaj: „BMW-ul şi 28.000 de euro sau familia ta moare!"

”Conduita inculpatului imediat după comiterea agresiunilor relevă faptul că acesta nu a avut nici un fel de remuşcare cu privire la cele întâmplate, în condiţiile în care datele anchetei au relevat că ulterior uciderii celor două victime acesta s-a spălat în baie, locaţie în care au fost identificate urmele de apă din cabina de duş dar şi prosopul umed găsit pe pat dar şi faptul că ar fi comunicat soţului mamei sale numitul  că mama şi bunica sa sunt bine”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

La un an de la teribila crimă, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au hotărât ca sirianul Shamali J. Omar, stabilit de mai mulți ani în Cluj-Napoca, să fie condamnat definitv la închisoare pe viață.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a din C.p.p. admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva sentinţei penale nr. 179 din 04 august 2023, pronunţată de Tribunalul Cluj pe care o desființează numai cu privire la aplicarea pedepselor complementare și rejudecând în aceste limite, Înlătură dispoziţiile cu privire la aplicarea pedepsele complementare aplicate inculpatului ASOJ pe lângă pedeapsa principală şi cea rezultantă a detenţiunii pe viaţă.

Menţine restul dispoziţiilor hotărârii atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedura penală cu referire la art. 72 alin.1 Cod penal scade din pedeapsa aplicată durata reţinerii de 24 de ore (din data de 31.08.2022 ora 23,05 pînă în data de 01.09.2022 ora 23,05) şi arestul preventiv din data 01.09.2022 la zi.

Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, d-nul av. NGS, în cuantum de 942 de lei se avansează din FMJ. În baza art. 275 al. 3 din C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te