Ce s-a întâmplat cu „Calu”, câinele lui Pistruiatul? Cei doi nu erau prieteni în viața reală

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.09.2023 - 18:13
Ce s-a întâmplat cu „Calu”, câinele lui Pistruiatul? Cei doi nu erau prieteni în viața reală - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Selectat din 10.000 de copii prezenți la casting, Costel Baloiu, actorul care a dat viață personajului „Pistruiatul” a povestit care a fost de fapt relația dintre el și câinele Calu, din celebrul serial.

SHARE

A fost ales dintre mii de copii şi nici nu împlinise 13 ani când a început să joace în „Pistruiatul”, experienţă care l-a marcat pentru toată viaţa. Costel Băloiu a vorbit într-un interviu, despre momentele remarcabile pe care le-a trăit în timpul filmărilor pentru „Pistruiatu”.

Citește și: Cornel Coman se prăbușește fulgerător pe scenă și moare. Avea doar 44 de ani. Jucase în 40 de filme

Nu era prieten cu Calu, câinele de nădejde al personajului principal

Fostul actor a explicat natura relaţiilor lui cu câinele din film, care părea să fie prietenul cel mai bun al lui. În realitate, câinele-lup era unul special antrenat, avea gradul de maior în armată și nu a ajuns să recreeze prietenia de pe micul ecran cu Pistruiatul. Câinele asculta doar pe instructorul său, Ion Tasca.

Din păcate, actorul nu a putut să se împrietenească deloc cu acest animal. Actorul, pe atunci copil a vrut să lege o relație cu acest câine frumos și deștept, dar a ajuns să se teamă de el.

„Pe Calu, câinele meu din film, îl chema de fapt Kalo”, a povestit Costel Băloiu. „Era un nume unguresc şi în film au vrut să-i zică altfel, dar el nu răspundea decât la Kalo, aşa că nu s-a găsit altă soluţie decât să i se spună Calu.

Sincer să fiu, pe mine nu mă asculta deloc, iar de mâncat mânca doar din mâna instructorului său, oricât de mult am vrut eu să mă apropii de el. Era câine de Securitate şi avea grad de maior. El avea 42 kg, eu 31.

Ţin minte că la un moment dat, după o zi obositoare, eram şi eu, şi Calu frânţi. Filmam secvenţa cu ghiozdanul. Nu mai putea să-l ia… Eu m-am enervat şi am trântit ghiozdanul.

Citește și: Sylvia Năstase, una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național București, a decedat

Mi-a spus atunci instructorul să nu mai fac niciodată aşa ceva. L-a luat pe Calu într-un colţ, unde nu era nimeni, i-a făcut un soi de terapie şi după câteva minute era drepţi”, şi-a amintit Pistruiatul într-un interviu pentru taifasuri.ro.

Calu’ din filmul Pistruiatul este înmormântat în curtea unităţii Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș – IJJ Mureș,  acolo unde a crescut, a fost dresat și a murit la vârsta de 14 ani.

Pistruiatul este primul serial color filmat în România, un serial românesc de propagandă din anul 1973 , depăşit la capitolul popularitate doar de „Toate pânzele sus“, o altă producţie legendară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te