Ce pedeapsă a primit un militar în rezervă care a întrebat un polițist : „Ce şcoală aveţi, 3 luni?”

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.06.2022 - 21:02
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Militarul în rezervă a avut un conflict verbal cu un polițist local care îi oprise pe stradă fiul de 14 ani și se pregătea să-l sancționeze pentru că băiatul nu avea la el buletinul și declarația pe propria răspundere.

SHARE

Ionel Eugen Domnica, militar în rezervă, din Ploiești, a fost trimis în judecată pentru că, la începutul pandemiei, a înjurat un polițist, ironizând inclusiv timpul dedicat școlarizării necesar pentru această carieră.

Citește și: „Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei

Fapta s-a petrecut în aprilie 2020, în centrul municipiului Ploiești, în perioada de la începutul pandemiei de COVID-19, când erau în vigoare restricțiile de circulație.

Citește și: O creangă a căzut peste o mașină în mers și i-a perforat bazinul femeii care conducea

Bărbatul a avut un conflict verbal cu un polițist local care îi oprise pe stradă fiul de 14 ani și se pregătea să-l sancționeze pentru că băiatul nu avea la el buletinul și declarația pe propria răspundere, obligatorie la acel moment pentru a putea ieși din casă.

Voi sunteți proști, dobitoci, tâmpiți?

Audiat în fața instanței, militarul în rezervă a recunoscut că și-a ieșit din fire atunci când și-a văzut copilul înconjurat de polițiști, adresându-le acestora o serie de jigniri: ”voi sunteți proști, dobitoci, tâmpiți, cum sechestrați copilul că a traversat strada?”, au fost o parte din vorbele grele aruncate de fostul militar polițiștilor locali.

Conflictul a degenerat, iar militarul în rezervă a trecut la amenințări, se arată în actul de acuzare: „nu ştiţi cu cine vă puneţi”, „ce şcoală aveţi, 3 luni şi aţi devenit poliţişti?”, „data viitoare când vei mai veni aici, capul îţi va sta unde îţi stau picioarele”. Astfel de cuvinte nu le-au fost pe plac polițiștilor locali care au decis să-i facă plângere pentru ultraj.

În afară de dosarul penal, omul a primit și o amendă de 2000 de lei pentru că ieșise pe stradă fără declarație.

Ionel Eugen Domnica, militar în rezervă, din Ploiești, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânare și muncă în folosul comunității, fiind găsit vinovat pentru ultraj.

În plus, polițistul local s-a constituit parte civilă și a solicitat daune morale în valoare de 15.000 de lei, judecătorii apreciind că suma este mult prea ridicată, în raport de contextul social-economic actual și de prejudiciul moral suferit în concret de aceasta. Totuși instanța a admis plata unor daune morale către polițistul local ultragiat în valoare de 1000 de lei.

Dacă sentința, pronunțată de Judecătoria Ploiești, va rămâne definitivă, fostul militar vinovat pentru ultraj va trebui să munceasă în folosul comunității pentru o perioadă de 30 de zile fie la curățenia orașului, fie la Centrul Judetean de Cultură Prahova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.