Ce mesaj a transmis Cornel Dinicu după ce judecătorii l-au eliberat din arest. Unde este acum

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.02.2024 - 11:32
Cornel Dinicu a fost eliberat din arestul preventiv Foto: INQUAM PHOTOS/Ovidiu Micsik

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, unde au ars de vii 8 oameni, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu la o adresă din Sectorul 1 al Capitalei. El spune că așteaptă ca justiția să găsească vinovații.

SHARE
Cornel Dinicu a fost scos din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalului Prahova. 

El a transmis un mesaj imediat după eliberarea din arest.

Ce mesaj a transmis Cornel Dinicu după ce judecătorii l-au eliberat din arest. Unde este acum

 Cornel Dinicu, aflat acum în arest la domiciliu în locuința sa din București, a spus, la eliberarea din arestul preventiv că așteaptă ca justiția din România să-i găsească pe vinovații în cazul incendiului de la Ferma Dacilor în care au murit 8 oameni, inclusiv unul dintre copiii săi. 

„Transmit condoleanțe tuturor familiilor celor care au murit în incendiu și aștept ca justiția din România să își facă treabă și să găsească vinovații care au dus la producerea acestei tragedii”, a spus Cornel Dinicu la România TV.

Citește și: Glumele macabre făcute de Cornel Dinicu în arestul de la Prahova: ”Sigur nu scapă nimeni cu viață”

Cornel Dinicu, cel care a ridicat complexul turistic care funcţiona fără autorizaţie ISU susţine că focul care a distrus principala clădire a complexului şi în care au murit opt oameni a fost provocat de o mână criminală.

„Nu am probe. Specialiştii trebuie să găsească. Vreau doar să-mi strâng copiii în braţe. Este un moment extrem de greu”, mai spus Cornel Dinicu.

”În arest, nu arestul doare, altele dor” a mai spus Dinicu potrivit Observatornews.ro.

Pentru următoarele 30 de zile, Cornel Dinicu va trebui să respecte condiţiile impuse de arestul la domiciliu, cele clasice. Nu va avea voie să părăsească locuinţa fără acordul autorităţilor care îl anchetează şi nici să ia legătura cu ceilalţi martori sau suspecţi din dosar. De asemenea, va trebui să se prezinte la poliţie sau la parchet ori de câte ori este chemat.

Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Buda

Decizia luată de Tribunalul Prahova este definitivă. Asta deşi, luni, judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Ploieşti au decis că patronul de la Ferma Dacilor trebuie să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, afaceri cu șeful clanului luptătorilor și cu un individ ce fura pe eBay

Pe 1 februarie, însă, magistraţii de la Tribunalul Prahova care au analizat contestaţia depusă de avocaţi au constatat faptul că nu există suficiente probe sau dovezi noi aduse de procurori în aşa fel încât să se susţină menţinerea, în arest preventiv, a lui Cornel Dinicu.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul a înlocuit și măsura arestului la domiciliu dispusă anterior faţă de alte două persoane implicate în administrarea complexului turistic- Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te