Ce medicamente poți să iei în bagajul de călătorie? Pentru unele ai nevoie de aviz medical

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 19.05.2024 - 19:36
Ce medicamente poți să iei în bagajul de călătorie? Pentru unele ai nevoie de aviz medical Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Cei care călătoresc în străinătate ar trebui să fie pregătiți să își poată lua medicamentele necesare cu ei, deoarece există tablete care necesită un certificat medical.

SHARE

Nu doar tipul de medicament, ci și cantitatea, necesită avizul unui medic specialist sau cabinet farmaceutic pentru a le putea lua cu tine într-o călătorie în străinătate.

Din acest motiv, cei care trebuie să ia o pastilă în fiecare zi ar trebui să se întrebe înainte de a călători dacă vor cere permisiunea de a-și lua medicamentele în țara de destinație.

Cu toate acestea, regula este diferită dacă călătoriți în străinătate doar trei zile sau mai puțin.

Ce medicamente poți să iei în bagajul de călătorie? Pentru unele ai nevoie de aviz medical

Bolile cronice sau problemele acute trebuie tratate continuu, iar aceasta nu poate fi intrerupta de o vacanta de cateva zile sau saptamani. Prin urmare, trebuie să luăm cu noi pastilele necesare oriunde ne deplasăm.

Căutând numele medicamentului într-o bază de date despre medicamente disponibilă oricui, putem vedea dacă ceea ce luăm conține o substanță care este clasificată ca substanță extrem de controlată.

Citește și: Alexandru Rafila, despre taxa pe boală: „Nu este o taxă suplimentară”

Multe analgezice , sedative și medicamente luate pentru a trata anxietatea, depresia sau insomnia conțin substanțe care conțin ingrediente active narcotice, așa că este cu siguranță recomandat să verificați cum le puteți lua cu dvs.

Pe lângă acestea, preparatele pentru tratamentul altor tipuri de boli pot conține și substanțe clasificate drept substanțe extrem de controlate.

Anumite țări ne pot interzice să importăm sau să exportăm anumite medicamente. Trebuie să vă întrebați despre acest lucru la consulatul țării în cauză, așa că merită să verificați acolo înainte de a călători.

Contează și numărul de zile în care călătoriți în străinătate

Dacă mergem în străinătate timp de trei zile sau mai puțin, putem lua cu noi doar o cantitate de medicament care conține substanța extrem de controlată, cât este necesar pentru tratament pentru perioada dată.

Când călătorim mai mult de trei zile, persoana care urmează un tratament își poate scoate medicamentele numai după ce obține un certificat de la medicul de familie.

Dacă călătoriți aici, nu este necesară nicio dovadă

Potrivit regulilor , în statele membre ale Spațiului Economic European (Uniunea Europeană și Islanda, Liechtenstein, Norvegia), călătorii își pot păstra medicamentele - cu excepția medicamentelor care conțin substanțe extrem de controlate - fără autorizație  Deci nu este nevoie de un certificat în aceste cazuri.

Citește și: 2.000.000 de români nu au asigurare de sănătate. Ce se întâmplă cu ei când au nevoie tratament?

Totuși, cei care doresc pot cere o adeverință de la medicul de familie pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

Este recomandabil să includeți numele și adresa medicului care a eliberat rețeta, numele și adresa pacientului, durata călătoriei, numele și doza medicamentului, ceea ce este confirmat de semnătura și numărul sigiliului medicului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te