Ce cuplu de artiști ar fi trebuit să cânte „Ani de liceu”. Cum a fost aleasă, în final, Stela Enache

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.09.2023 - 18:58
Liceenii - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Liceenii - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Au trecut 36 de ani de la lansarea peliculei fenomen „Liceeni”, film care a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.521.128 de spectatori la cinematografele din România. Cu toate acestea, puțin unt cei care știu cine a compus celebrele piese din film. Tu știi?

SHARE

Filmul Liceenii a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.521.128 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

A fost relansat la 5 aprilie 2002, fiind vizionat de încă 1.059 spectatori. Filmul se află astfel pe locul 25 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Cu toate astea, nici piesele din film nu au fost mai prejos, acestea cunoscând un succes iremediabil. Tu știi cine le-a scris, dar și cum s-au ales artiștii care le-au interpretat?

Stela Enache și Florin Bogardo, soluția de rezervă 

Melodia „Ani de Liceu” nu trebuia să fie interpretată de Stela Enache și Florin Bogardo, aceștia fiind soluția de rezervă. Inițial, „Ani de liceu” urma să fie momentul central al coloanei sonore, interpretat de protagoniștii Ștefan Bănică jr. și Oana Sârbu, potrivit paginademedia.ro.

Cu toate acestea, regizorul Nicolae Corjos nu a fost impresionat de interpretarea celor doi, considerând cântecul unul monoton. Dacă cei care au dat viață personajelor Mihai Marinescu și Dana Vasilescu nu s-au putut ridica la așteptările regizorului, s-a decis ca melodia „Ani de Liceu” să fie interpretată de Stela Enache și Florin Bogardo.

Melodia „Ani de liceu” interpretată de Stela Enache și Florin Bogardo a devenit rapid un șlagăr veritabil printre liceeni de la acea vreme, fiind o melodie de care cei care și-au trăit perioada liceului își amintesc cu drag. Textul cântecului a fost scris de Sașa Georgescu și pus pe muzică de Florin Bogardo.

Pe lângă acest aspect, versurile melodiei au fost considerate scandaloase de către cenzori din cauza tonului ironic și a modului în care creionau activitatea școlară a elevilor de liceu.

Stela Enache și Florin Bogardo au scris istorie în muzica românească 

Stela Enache și Florin Bogardo au scris istorie în muzica ușoară românească. Cei doi au lăsat în urmă piese memorabile ce au trecut barierele timpului, inspirând și încântând ani la rând generații peste generații.

Au fost căsătoriți timp de 39 de ani, până când moartea marelui compozitor și cântăreț i-a despărțit. În cele aproape patru decenii trăite împreună s-au iubit, s-au adorat unul pe celălalt, s-au completat și s-au susținut pe toate planurile.

Citește și: Ne-au făcut să râdem, dar cei patru „milițienii” din Brigada Diverse au avut un destin tragic

S-au întâlnit la Festivalul de la Mamaia, unde artista debuta. George Grigoriu, compozitor și fost component al trupei celebre în anii ’50 – ‘60, Trio Grigoriu, formată din frații Grigoriu, a fost cel care le-a făcut cunoștință.

Între ei a fost dragoste la prima vedere, iar la foarte scurt timp, la trei zile după ce s-au văzut, s-au logodit. Fără cereri clasice în căsătorie și fără ca multă lume să știe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te