Specialiștii au făcut și o listă cu băuturile pe care trebuie să le evităm de la o anumită vârstă, arătând și motivele pentru care acestea devin periculoase după 60 de ani, conform Hotnews.
Citește și: Un șofer Bolt a fost bătut și înjunghiat de trei interlopi la o benzinărie. Motivul: „făcea curent"
Băuturi tari
Brandy, sau coniac
E bine să eviți toate „tăriile”, dar și să știi că unele sunt mai periculoase decât altele. Coniacul este cunoscut de doctori ca fiind cel mai mare generator de mahmureală, pentru că are „congenere” – chimicale minore, ce-i drept, dar exact cele care-i dau caracterul distinct. Sunt produse prin fermentație și sunt cele mai dificile pentru descompunerea în ficat, așa că dau dureri de cap direct proporționale cu cantitatea băută.
Se cam știe că berea blondă conține în general mai puțin alcool decât cea neagră. Dar, dacă nu-ți place și o preferi pe cea brună, asigură-te că bei și apă destulă. Oricare băutură alcoolică provoacă deshidratare, așa că trebuie să te hidratezi și mai bine când ai înaintat în vârstă. Regula: 500 ml de apă după fiecare 500 ml de bere neagră - și vezi dacă mai ai timp și poftă de bere între două drumuri (știi tu încotro).
Vin alb
Băuturi dulci
Acestea pot masca volumul de alcool conținut, aș că te pot face să bei mai mult. Băuturile alcoolice îndulcite și romul tare sunt și mai periculoase pentru diabetici. Alcoolul este deja bogat în carbohidrați, pe care organismul îi transformă în glucoză. Așa că se pot depăși nivelurile de glucoză în sânge care pot fi ținute sub control cu medicație pe insulină.