Ce a făcut un șofer când a văzut poliția în trafic. A fost oprit pe loc

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.05.2023 - 16:23
Șofer oprit în trafic de poliție Foto: INQUAM PHOTOS/Bogdan Ioan Buda

Un șofer a fost oprit de poliție după ce a fost văzut cum schimbă locul de la volan cu iubita sa. Polițiștii l-au oprit și i-au făcut dosar penal. S-a întâmplat chiar lângă București.

SHARE

Un şofer a fost prins pe un drum din Ilfov când schimba locurile cu o prietenă. Motivul este acela că bărbatul nu are permis de conducere.

Șoferul a negat că a schimbat locul cu o prietenă, însă  pasagerii săi le-au spus polițiștilor adevărul. 

A schimbat locul cu iubita pentru că nu avea permis

Este cazul unui conducător auto, pentru care polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar după ce acesta a oprit pe partea dreaptă,  ar fi făcut schimb la volan cu un alt pasager din autovehicul.

”În urma verificărilor, polițiștii rutieri din Ilfov au stabilit faptul că, bărbatul care ar fi condus inițial, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauza fost întocmit dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

De asemenea, au fost depistați mai mulți conducători auto, care în urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valorile de 0,72 și respectiv 0,61 mg/l alcool pur aerul expirat.

Bărbații au fost conduși la unități spitalicești pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză au fost întocmite dosare penale cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis IPJ ILfov.

Acesta nu a fost singurul incident. Mai mulți conducători auto au fost prinși băuți la volan, iar peste 100 de șoferi au fost depistați când circulau cu viteză excesivă. 

”În numai câteva ore, au fost reținute 21 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare, iar oamenii legii au dat amenzi în valoare de 60.000 lei.

În noaptea de  26/27  mai a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a acționat cu efective mărite pe drumurile publice din județ. A fost o acțiune de amploare, desfășurată în sistem cascadă și în colaborare cu polițiștii de la  Brigada de Poliție Rutieră București.

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a acționat cu  27 de echipaje de poliție rutieră. Acestea au fost dispuse atât la intrările și ieșirile din județ, cât și la interior, unde polițiștii  au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul activităților polițiștii au constatat mai multe nereguli, pentru care au aplicat 229 de sancțiuni contravenționale privind OUG 195/2002, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 60.800 de lei, din care 116  sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3  pentru consumul de alcool la volan, și 110 sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute  21 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare, retrase.

De asemenea au fost constatete 4 infracțiuni, fiind întocmite 4 dosare penale”, a mai transmis Poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te