Ce a făcut ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, când a fost prins ca Negoiță, la plimbare

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 20.04.2020 - 21:06
Foto Stuff.co.nz

David Clark, ministrul sănătății din Noua Zeelandă, a fost surprins, la începutul lunii aprilie, la plimbare cu bicicleta pe munte, deși ar fi trebuit să stea la izolare.

SHARE

Un cititor anonim a trimis publicației nou-zeelandeze Stuff o fotografie cu o autoutilitară Toyota Hiace marcată cu chipul ministrului Sănătății, David Clark, parcată într-o zonă montană, în condițiile în care ministrul încălca carantina impusă de pandemia de coronavirus.

„Am fost îngrozit să văd mașina ministrului parcată la parcul local de biciclete de munte, un loc de obicei foarte aglomerat. Nu existau alte mașini acolo și m-am întrebat ce «activități esențiale» desfășoară acolo. Sunt miniștrii și familiile lor peste lege?”, se întreba cititorul.

Situație este identică cu cea din Sectorul 3 al Bucureștiului, acolo unde primarul Robert Negoiță a fost filmat în timp ce se plimba cu iubita prin Parcul Titan (IOR), închis publicului din cauza pandemiei de coronavirus.

„Locuiesc lângă parcul IOR, sector 3. Astăzi, eram pe biciclete cu copiii pe lângă parc, ne oprisem pe podul care desparte parcul pentru că observasem doi bicicliști chiar în parc. Când ajung în dreptul nostru, îmi dau seama că era primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

La întrebarea mea de ce nu respectă regulile de interdicție de a intră în parc, mi-a răspuns: «Verific că totul să fie în regulă», stând pe bicicletă în pantaloni scurți, cu un coș de picnic și cu iubita alături. Am vorbit preț de câteva minute.

După alte întrebări, de ce ni se interzice nouă familiilor cu copii intrarea în parc, mi-a răspuns că nu el a închis parcurile și nu el a dat ordonanța militară.

De ce tocmai edilul sectorului 3 se plimbă prin parc încălcând ordonanță militară?”, s-a întrebat persoana care a postat întâmplarea pe Facebook. 

Citește și Primarul Sectorului 3, filmat când se plimba cu iubita prin parc, în disprețul ordonanțelor militare

Ministrul și-a dat demisia

În Noua Zeelandă, ministrul Sănătății și-a cerut inițial scuze pentru gestul său. 

„Chiar dacă am ales în mod deliberat un traseu ușor, local, după ce am reflectat mai bine, mi-am dat seama că ar fi trebuit să aleg o opțiune mai bună, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau mersul cu bicicleta în cartier", a declarat ministrul Sănătății.

Ulterior, David Clark și-a prezentat demisia, pentru încălcarea restricțiilor de circulație impuse de autorități pentru a limita răspândirea SAR COV 2. Prim ministrul a refuzat-o, motivând că nu e un moment prielnic. 

Totuși, demnitarului i-a fost diminuat rolul în cadrul guvernului și i s-a retras poziția de ministru de Finanțe asociat.

Robert Negoiță doar a mințit

Primarul Sectorului 3 a negat că s-ar fi plimbat în parcul Titan, aflat în admnistrația instituției pe care o conduce și închis pentru public din cauza restricțiilor aduse de pandemia de coronavirus.

Alesul a susținut că duminică, în prima zi de Paște, se afla la muncă, pe bicicletă, în haine ușoare, de vară, cu iubita, pentru a verifica mai multe lucrări de șantier.

Citește și Primarul Negoiță, nesimțit până la capăt: postează imagini cu el pe șantier, după cele din parc

Cum nu a reușit să convingă, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a postat luni dimineaţă și o imagine cu el pe şantierul parcării subterane de pe Bulevardul Decebal.

Poliția Capitalei a anunțat că primarul și iubita sa au fost amendați.

„Cele două persoane au fost sancționate contravențional, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare, cu suma de 10.000 lei fiecare”, au comunicat polițiștii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te