Cazul Laurei Bîlcea: Curtea de Apel respinge arestarea preventivă a fiicei lui Ioan Crișan

DE Elena Petrescu | Actualizat: 24.10.2024 - 21:49
Cazul Laurei Bîlcea: Curtea de Apel respinge arestarea preventivă a fiicei lui Ioan Crișan(imagine cu rol ilustrativ)
Cazul Laurei Bîlcea: Curtea de Apel respinge arestarea preventivă a fiicei lui Ioan Crișan(imagine cu rol ilustrativ)

Cazul Laurei Bîlcea: Curtea de Apel respinge arestarea preventivă a fiicei lui Ioan Crișan. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a doi presupuşi complici ai femeii, Bogdan Adrian Horodincă şi Sebastian Ilie Bulbuc.

SHARE

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi, ca nefondată, cererea procurorilor de arestare preventivă a Laurei Bîlcea (fostă Crişan), fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad.

Cazul Laurei Bîlcea: Curtea de Apel respinge arestarea preventivă a fiicei milionarului ucis

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul a doi presupuşi complici ai femeii, Bogdan Adrian Horodincă şi Sebastian Ilie Bulbuc.

Judecătorii au decis ca cei trei să fie puşi imediat în libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de procurori.

Citește și: Şi-a ucis tatăl pentru că o dezmoştenea. Fiica milionarului Ioan Crişan, reţinută, omor calificat

Laura Bîlcea şi cei doi presupuşi complici au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă.

Citeşte şi: Miza moștenirii și crima planificată: Fiica milionarului Ioan Crișan, principală suspectă în atentat

"În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil,

în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept - şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad", transmitea Parchetul General într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Crişan.

"Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri", precizează Parchetul.

Surse judiciare susţineau că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te