Cazul botezului din Suceava cu sfârșit tragic: Bebelușul a fost de „vină”, că era bolnav

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.05.2021 - 21:43
Bebelușul ar fi avut pneumonie/ Foto: observator

Preotul Alexandu Mazarache, care a botezat copilul din Suceava care a murit la scurt timp, a declarat joi că raportul medico-legal îi este favorabil, în sensul că bebelușul era bolnav.

SHARE

Acesta se consideră nevinovat şi, după o pauză de trei luni, a revenit în biserică şi slujeşte din nou.

Părinții n-au spus că băiețelul era bolnav

„Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat”, a declarat Mazarache pentru Agerpres.

Citește și

Calinic, arhiepiscopul de Argeș: Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine fac alpinism

Biserica Ortodoxă Română a decis: Copilul trebuie scufundat de trei ori în cristelniță la botez

 

Părinții bebeluşului care a murit după botez, la Suceava, au primit raportul IML, din care reiese că bebelușul era bolnav, având pneumonie interstiţială, „cel mai probabil de etiologie virală complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă”, iar moartea nu a fost violentă.

Tatăl bebelușului a precizat că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul. Raportul IML, publicat de presa locală, a fost semnat de doi medici legiști, Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica, notează „Monitorul de Suceava”.

 

Medicul SMURD: „Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație”


Potrivit „Monitorului de Suceava”, concluziile raportului medico-legal în cazul băiețelului de 6 săptămâni, au fost că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii.

Bebelușul a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, și a fost dus la Terapie Intensivă, dar a murit câteva ore mai târziu.

Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine la doar câteva momente după scufundarea tradițională în cristelniță.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat la momentul respectiv, în exclusivitate pentru Observator, că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maximum trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

"În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu", a declarat medicul Ionuț Bârsan.

Anchetatorii trebuie să stabilească relația între cauza morții și responsabilitatea celor implicați în tragicul eveniment.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te