Catastrofele aeriene din timpul pandemiei: 330 de morți și zeci de răniți

DE Adrian Costin | Actualizat: 04.07.2021 - 10:36
Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului în ianuarie 2020 Foto: gettyimages

Chiar dacă numărul zborurilor a fost mult redus din cauza pandemiei de COVID 19, în anii 2020 și în 2021 au avut loc mai multe catastrofe aeriene. Astăzi, un avion militar cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit, la 4 iulie 2021, şi a fost cuprins de flăcări în sudul Filipinelor.

SHARE

Șeful armatei din Filipine generalul Cirilito Sobejana, a afirmat că cel puţin 40 de persoane au fost salvate, în timp ce ministrul apărării, Delfin Lorenzana, a informat că cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa. Aparatul, un C-130, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare.

De la începutul anului 2020 până în prezent s-au mai produs o serie de accidente aviatice în lume:

2021


21 februarie - Şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion militar s-a prăbuşit în estul Mexicului. Conform informaţiilor furnizate de ministerul mexican al apărării, aeronava Learjet 45 s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul El Lencero din municipalitatea Emiliano Zapata, în statul Veracruz.

Citește și:  Un avion militar C-130, cu 85 de persoane la bord, s-a prăbuşit pe insula Jolo (Filipine)

21 februarie - Un avion de mici dimensiuni al forţelor aeriene nigeriene s-a prăbuşit chiar în faţa aeroportului din Abuja, din cauza unei defecţiuni la motor, şi toate cele şapte persoane de la bord au murit. Aeronava Beechcraft KingAir B350i s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aeroportul Abuja, după ce raportase pana la motor când era în drum spre Minna. Oraşul Minna se află la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Abuja.

Citește și: 

Parcarea în centrul Bucureștiului, cea mai scumpă din Europa raportată la salariul minim pe economie

Marea Neagră are gaze. Degeaba. Resursele, greu de extras din cauza politicii și a costurilor


2020

23 octombrie - Doi piloţi şi-au pierdut viaţa după ce un avion al Forţelor navale americane s-a prăbuşit în Alabama. Avionul de antrenament T-6B Texan II s-a prăbuşit în oraşul Foley provocând moartea ambilor membri ai echipajului.

7 august - Cel puţin 14 oameni au murit şi 15 sunt răniţi grav după ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri şi membri ai echipajului a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, în vestul Indiei, şi s-a rupt în două. Avionul Boeing-737 venea de la Dubai şi a ieşit de pe pistă la momentul aterizării. La bord se aflau zece copii. Fuselajul avionului s-a rupt în două după ce a ieşit de pe pistă şi secţiunile au ajuns într-o vale.

31 iulie - Şapte persoane, între care un deputat local, şi-au pierdut viaţa în statul american Alaska într-o coliziune între două avioane uşoare.

22 mai - Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului. 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze distrugând mai multe clădiri.

8 ianuarie - Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te