Cât mai ”costă” un permis auto. Suma pe care a cerut-o un instructor pentru a ”aranja” un examen

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.10.2023 - 18:00
Instructorul lua șpagă d ela cursant Foto: Profimedia Images- rol ilustrativ

Un instructor auto a cerut bani unui cursant pentru a-i aranja examenul de obținerea permisului. Însă acum are dosar penal. A fost prins în flagrant de ofițerii DGA.

SHARE

Deși ”fabricile” de permise au fost sparte de ofițerii și procurorii anticorupție, ”afacerea” pare atât de profitabilă încât unii nu se gândesc la urmări. Pentru câteva sute de lei sau, cel mult, euro sunt persoane care fac orice să fraudeze examenele de obținere a permisului de conducere. 

Un instructor a ajuns pe mâna poliției doar promițând că va ajuta pe cineva să-și ia permisul fraudulos. 

Cât mai ”costă” un permis auto. Suma pe care a cerut-o un instructor pentru a ”aranja” un examen

A cerut 1.500 de lei pentru a interveni pe lângă polițiștii de la ”traseu”.

”În data de 16.10.2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant un instructor auto, în timp ce

primea o sumă de bani de la un cursant, în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra polițiștilor examinatori cu care persoana în cauză urma să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere. 

Citește și: Polițiștii anchetați pentru șpagă la Serviciul Permise Suceava se pensionează pe caz de boală

Astfel, instructorul auto autorizat, în vârstă de 35 de ani, a cerut suma de 1.500 de lei de la o persoană care parcursese cursurile unei școli de șoferi din municipiul Craiova, pretinzând că, în schimbul banilor primiți, va interveni pe lângă

polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, astfel încât cursantul să promoveze facil și sigur  proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Citește și: Corupţie la Serviciul Permise și RAR Suceava: peste 1,2 mil. €, ceasuri, bijuterii și mașini de lux

Totodata, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii incupatului pentru 24 de ore, urmând ca īn cursul zilei de 17.10.2023 să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivā.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Instructor arestat pentru agresiune sexuală

Au mai fost cazuri cu instructori auto certați cu legea.

O tânără de 18 ani din Ilfov a sesizat Poliția după ce a fost agresată sexual și șantajată de instructorul cu care făcea ore de conducere. Bărbatul de 55 de ani a fost prins în flagrant de polițiști și a fost arestat pentru 30 de zile.

''La data de 9 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de un bărbat, bănuit de comiterea faptei de agresiune sexuală şi şantaj, în cadrul unui dosar de urmărire penală'', precizează IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au fost sesizați, în 4 octombrie, de o tânără de 18 ani cu privire la faptul că în 2 octombrie a fost agrestă sexual și șantajată de instructorul cu care făcea ore de conducere.

Citește și: Instructor auto a fost prins în flagrant când lua „șpagă” de la cursantul lui pentru permis auto

'În temeiul sesizării, poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat activităţi specifice, context în care, la data de 9 octombrie, l-au prins în flagrant pe bărbatul reclamat, împrejurare în care acesta ar fi încercat să exercite acte de agresiune sexuală asupra persoanei vătămate'', arată Poliția.

La data de 10 octombrie, bărbatul, în vârstă de 55 ani, a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te