Cât costă să îți faci sărbătorile de Paște în Bucovina? Pensiunile, aproape rezervate în totalitate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.04.2024 - 09:33
Cât costă să îți faci sărbătorile de Paște în Bucovina? Pensiunile, aproape rezervate în totalitate - Foto: Profimedia images

Cât costă să îți faci sărbătorile de Paște în Bucovina? Pensiunile, aproape rezervate în totalitate. Regiunea Bucovinei se îmbracă deja în „straie” de sărbătoare cu o lună înainte de Învierea lui Isus Hristos.

SHARE

Cât costă să îți faci sărbătorile de Paște în Bucovina? Turiștii români dar și străini care vor să tăiască o experiență autentică românească în inima Bucovinei s-au pregătit deja pentru minivacanța de Paște.

Cât costă să îți faci sărbătorile de Paște în Bucovina? Pensiunile, aproape rezervate în totalitate

Pensiunile din Bucovina, una dintre cele mai frumoase regiuni ale României sunt deja aproape rezervate în totalitate. 

Mulți turiști și-au asigurat locurile încă din anul trecut, ceea ce a dus la un grad de ocupare foarte ridicat chiar și acum, cu o lună înainte de sărbătorile pascale, în special în zonele apropiate de mânăstiri.

Mănăstire din Bucovina - Foto: Profimedia images

"Am ajuns aici pentru că a fost accesibil şi am găsit ce ne trebuie. Linişte, condiţii ok de cazare, mâncarea excepţională", spune un turist îndrăgostit de frumusețile locului.

Imagine din Bucovina - Foto: Profimedia images

Pensiunile din zonă se pregătesc să ofere oaspeților experiențe autentice de sărbători, completate de peisaje pitorești, tradiții locale și o gamă bogată de bucate tradiționale.

"Vom avea de preparate din oaie, miel, berbec la proţap, la ceaun pe lângă care o să avem multe alte prăduse: pască, cozonaci, prăjituri de casă. Curcan raţă, iepure pentru cei care nu mănâncă miel", spune un bucătar local.

Biserici din Bucovina - Foto: Profimedia images

Pentru cei care doresc să se răsfețe, oferta include și acces la facilități spa, cum ar fi piscină, saună umedă și uscată, ciubăr, salină și jacuzzi.

Pensiune din Bucovina - Foto: Profimedia images

În întreg județul Suceava sunt planificate târguri de Paște și festivaluri, iar un punct de atracție deosebit în acest an este deschiderea unui nou traseu al Mocăniței de la Moldovița la Vatra Moldoviței, conform Observatorului.

Mocănița „Moldovița” din Bucovina - Foto: Profimedia images

„Vor avea parte de o cină festivă cu muzică live, cu un spectacol de muzică populară. Mese îmbelşugate cu preparate specifice zonei şi sărbătorilor pascale”, spune administratorul unei pensiuni din Bucovina.

Costurile pentru cazare și masă în inima Bucovinei variază între 3.000 și 7.000 de lei, oferind o experiență autentică celor care doresc să petreacă sărbătorile de Paște în această regiune pitorească, potrivit Observatornews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te