Care va fi cea mai căutată țară de turiști, în 2024? Previziunile făcute de inteligența artificială

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.01.2024 - 17:32
Inteligența artificială a făcut topul celor mai populare destinații de vacanță din 2024 - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care va fi cea mai căutată țară de turiști, în 2024? Previziunile au fost făcute de inteligența artificială și s-au bazat pe analizarea a milioane de discuții despre călătorii și turism purtate pe rețelele de socializare în anul care a trecut.

SHARE

Care va fi cea mai căutată țară de turiști, în 2024? Dacă nu știți unde ă călătoriți în vacanța următoare, un reper vă poate fi oferit și de previziunile făcute de inteligența artificială (AI). După studierea a milioane de informații adunate pe parcursul lui 2023, analistul AI a oferit verdictul său în această privință.

Care va fi cea mai căutată țară de turiști, în 2024? Previziunile au fost făcute de inteligența artificială

De la podgoriile din Bordeaux, la Norfolk Broads, inteligența artificială a prezis cele mai populare regiuni din Europa pentru 2024.

Turiștii de pe „Bătrânul Continent” caută din ce în ce mai mult vacanțe în care să experimenteze activități sau senzații noi, în detrimentul culturii și plajelor, potrivit datelor furnizate de analistul AI de tendințe de călătorie Mabrian.

Pe măsură ce interesul pentru călătoriile active și bazate pe natură crește, ce țări europene sunt cel mai bine poziționate pentru a atrage vizitatori?

Mabrian a folosit inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a analiza conversațiile despre călătorii de pe rețelele de socializare, în perioada ianuarie - octombrie 2023, potrivit euronews.com.

Peste 380 de milioane de mențiuni despre turism au fost analizate pentru a determina motivațiile oamenilor pentru a călători.

Citește și: O profesoară a plătit aproape 2.000 € ca să meargă în Cuba, în concediu. Nu a ajuns nici după 5 ani

Aceste informații, împreună cu datele privind conectivitatea aeriană, au fost folosite pentru a identifica destinațiile care se potrivesc cel mai bine cu tendințele actuale și în creștere.

Concluzia analitului AI, după corelarea tututor acestor date a fost că Italia va fi pe primul loc în topul destinațiilor preferate de turiști, în 2024, având patru potențiale destinații din tendințe. 

Piemontul a obținut primul loc pentru amestecul său atrăgător de cultură, natură și gastronomie.

De la târgul anual al trufelor albe din Alba la pantele pudrate de pe Via Lattea, și de la podgoriile din Langhe la apele strălucitoare ale lacului Maggiore, regiunea de nord-vest este plină de activități pentru călătorii experimentați. Aeroportul internațional din Torino oferă acces ușor din întreaga lume.

Pe locurile al cincilea, al șaptelea și al nouălea, Campania, Lombardia și Emilia-Romagna au adus Italiei cea mai mare pondere de potențiale destinații de trending din Europa.

Vinul, mâncarea și natura au adus zonei Nouvelle-Aquitaine, din Franța, locul al doilea, în topul general. Renumită pentru stridiile sale și podgoriile din Bordeaux, regiunea de sud-vest este, de asemenea, o poartă de acces către drumeții și schi în Pirinei.

Citește și: Voucherele de vacanţă se vor da altfel, de anul viitor. Ce valoare vor avea

Estul Angliei s-a clasat pe locul al treilea pentru echilibrul său între cultură și natură. De la prestigioasele muzee din Cambridge la râurile liniștite din Norfolk Broads, atracțiile regiunii sunt ușor accesibile din capitala Londra și prin aeroporturile internaționale.

Pe locul al patrulea se află din nou Franța, cu Occitania, unde livezile de pomi fructiferi, traseele de drumeție din Le Puy-en-Velay și Canalul du Midi, clasificat de UNESCO, pot fi explorate cu trenul regional liO.

Regiunea găzduiește, de asemenea, orașe importante, inclusiv Toulouse și Montpellier.

Regiunea Renania de Nord-Westfalia din Germania, unde se află Köln și o serie de castele de basm, a ocupat locul șase.

Aceasta a fost urmată de Hamburg din Germania, pe locul nouă, și de Lisabona din Portugalia, pe locul zece. 

Cum am menționat deja, locurile 1, 5, 7 și 9 au revenit unor destinații din Italia.

Citește și: Reduceri la biletele de avion în ianuarie 2024. Care sunt zilele ideale pentru călătorii mai ieftine

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te