Când vor merge scările rulante de la Universitate? Promisiunea făcută de Primăria Capitalei

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.12.2023 - 14:44
Când vor merge scările rulante din pasajul de la Universitate - Foto: Facebook/Primăria Municipiului București

Când vor merge scările rulante de la Universitate? Primăria Generală a Capitalei a promis că faimoasele scări din pasaj vor deveni din nou funcționale.

SHARE

Când vor merge scările rulante de la Universitate? Unii bucureșteni nici nu știu că scările din pasajul din centrul Capitalei au fost funcționale vreodată. De multă vreme, ele sunt, din nou, doar un obiect de decor. Dar, Primăria Generală și-a luat angajamentul că le va repune în funcțiune cât se poate de curând.

Când vor merge scările rulante de la Universitate? Promisiunea făcută de Primăria Capitalei

Scările rulante din pasajul pietonal de la Universitate vor fi funcţionale în câteva luni. Cel puțin așa arată promisiunea Primăriei Generale, în acest moment.

„Administrația Străzilor București a semnat contractul prin care achiziționează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piața Universității. Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. 

Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universității, scările au avut probleme tehnice, fiind funcționale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: Care e programul metroului de Crăciun și Revelion? La câte minute vor circula garniturile?

În 2008, pasajul de la Universitate a fost modernizat în urma unei investiții de 6 milioane de euro, numai că „scările rulante au fost mai mult defecte decât funcţionale”, conform unei liste lungi de articole scrise de-a lungul anilor de multe publicații online, scrie buletin.de.

Procedura de achiziţie prin licitaţie publică a fost lansată în vara acestui an. Conform informaţiilor de atunci, opt scări rulante (acces Teatrul Naţional, Spitalul Colţea, Universitate, Muzeul Universităţii) și două lifturi vor fi achiziționate de Administrația Străzilor București, reprezentând o investiție de 3.500.000 lei, respectiv 600.000 lei, ambele sume fiind fără TVA, potrivit sursei citate.

În 2011, scările rulante din pasajul Pieței Universității au fost puse în funcțiune după ce instituția Avocatului Poporului a sesizat într-un comunicat de presă că acestea nu funcționeză, și a cerut informații Primăriei Capitalei și firmei Metrorex.

Citește și: Cine sunt românii care au facturi la căldură de 4 ori mai mari ca în 2022. Explicația furnizorului

„Urmare a sesizării din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului şi a demersurilor întreprinse atât la nivelul SC Metrorex SA, cât şi la Primăria Municipiului Bucureşti, scările rulante din incinta şi din afara staţiei de metrou Universitate au devenit funcţionale“, a anunţăatinstituţia într-un comunicat, la acea vreme.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te