Când se scot controalele de pe aeroport și România va intra în Schengen? Răspunsul oficial

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.12.2023 - 20:07
Când se scot controalele de pe aeroport și România va intra în Schengen ? - Foto: Facebook/ Tarom

Când se vor scoate controalele de pe aeroport și România intră în Schengen?, este întrebarea la care a răspuns oficial europarlamentarul Victor Negrescu. El a lăsat să se înțeleagă că România va intra cu aeroporturile în Schengen chiar de anul acesta.

SHARE

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat că foarte curând se vor scoate controalele de pe aeroporturi și România va fi în Schengen pe calea aerului.

El a schițat și un calendar pentru intrarea României în Schengen și pe cale terestră.

Când se scot controalele de pe aeroport și România va intra în Schengen ?

România intră în Schengen cu aeroporturile dacă acceptă migranți sirieni și noi controale la graniță, potrivit presei din Austria. România trebuie să îndeplinească mai multe condiții: noi controale și acceptarea unor migranți, solicitanți de azil.

Citește și: România intră în Schengen cu aeroporturile dacă acceptă migranți sirieni și noi controale la graniță

Eurodeputatul Victor Negrescu a fost mai puțin rezervat și a anunțat că vom intra în curând în Schengen pe calea aerului.

„România are astăzi toate șansele să intre în spațiul Schengen pe cale aeriană. După aproape 13 ani de așteptare, în sfârșit se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an.

Prin discuțiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu liderii europeni, la care am avut plăcerea să particip, în mod special cu cancelarul social-democrat german Olaf Scholz, dar și ca urmare a vizitei efectuate recent la Viena, am reușit să convingem partenerii austrieci că argumentele României sunt solide.

Soluția identificată reprezintă o victorie importantă de etapă, în care puțini au crezut, dar care iată este pe cale să se realizeze. În curând, sperăm ca toți românii să călătorească pe calea aeriană ca toți ceilalți cetățeni din spațiul Schengen. România este pregătită.

Mai e un pic de așteptat

Cerințele vehiculate de Austria în spațiul public nu sunt o problemă deși nu erau necesare în cazul României. Evident, sperăm să demonstrăm în scurt timp și că partenerii noștri bulgari, cu care suntem în continuare cuplați în acest demers, sunt pregătiți și pentru intrarea pe cale terestră. Sunt convins că România are frontierele terestre sigure și respectă complet standardele Schengen.

După votul care ar urma să aibă loc curând în parlamentul olandez privind ridicarea veto-ului pentru Bulgaria, urmează următoarele etape de negociere și finalizare a textului deciziei”, a spus Negrescu.

Newsweek a explicat ce înseamnă să intrăm în Schengen cu aeroporturile.

Intrarea în Schengen cu aeroporturile înseamnă că românii nu vor mai fi controlați când intră într-un stat Schengen pe calea aerului. Pasagerii români nu vor mai aștepta să fie controlați în statele Schengen, cum ar fi Spania sau Italia. Se vor menține, însă, controalele la graniță.

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în Schengen „pe calea aerului”? Ce beneficii vor avea cetățenii?

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te