În ce zi vine toamna la București, Iași, Cluj și Timișoara. Mai avem săptămâni de așteptare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 22.09.2023 - 16:46
Când se răcește vremea în România. Toamna își intră în drepturi, în curând, în toate orașele Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Când se răcește vremea în România. Toamna își intră în drepturi, în curând, în toate orașele dar până atunci ne putem bucura de temperaturi ridicate, mai ales pe timpul zilei când sunt înregistrate valori de peste 30 de grade Celsius.

SHARE

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea simțitor după data de 20 octombrie când minimele vor ajunge la 2 grade Celsius pe timpul nopții, iar ziua maximele fiind de 12 grade Celsius. 

Conform Accuweather, aerul rece va ajunge în Moldova, în Iași în preajma zilei de 21 octombrie, când maximele zilei vor fi de 13 grade Celsius, cu un cer senin, iar noaptea, minima va ajunge la valoare de 5 grade Celsius.

În București, frigul va veni cu o săptămână mai târziu, pe 27 octombrie când vor fi înregistrate cele mai mici temperaturi din această toamnă: maxima de 13 grade și minima de 5 grade pe timpul nopții.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/vremea-de-craciun-si-de-revelion-meteorologii-au-anuntat-daca-va-fi-sau-nu-zapada-de-sarbatori

Frigul vine și la Cluj, în partea a doua a lunii octombrie, pe data de 20 când sunt așteptate valori de 13 grade pe timpul zilei și de 2 grade noaptea.

Când vine vorba de Timișoara, frigul vine abia la începutul lunii noiembrie, când sunt așteptate temperaturi mult mai ridicate decât în restul țării: 13-08 grade Celsius.

Scăderile de temperatură sunt anunțate la jumătatea lunii octombrie

Când se răcește vremea în România. Toamna își intră în drepturi, în curând, în toate orașele dar până atunci ne putem bucura de temperaturi ridicate, mai ales pe timpul zilei când sunt înregistrate valori de peste 30 de grade Celsius.

Chiar și așa, suntem cu maximele cu mai mult de 10 grade peste normalul perioadei.

Destul de cald va fi și pe parcursul nopților, urmând ca minimele, să se încadreze, în general, între 12 și 16...17 grade în sud, chiar 20 în zona litorală.

Pentru acest weekend, timpul va fi foarte frumos și bun de mers la mare. Inclusiv apa mării are o temperatură plăcută, în jurul la 22 de grade.

Când se răcește vremea în România. Toamna își intră în drepturi, în curând, în toate orașele

Săptămâna următoare, chiar dacă mai scad puțin temperaturile, vor continua să se mențină peste normal, posibil să încheiem luna septembrie ca fiind cea de-a doua cea mai caldă lună septembrie de când facem măsurători.

În afară de un episod de ploaie pe care îl așteptăm mâine și mai mult duminică pentru regiunile vestice ale țării, în rest săptămâna următoare va fi fără precipitații în cea mai mare parte a ei.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/ciclonul-daniel-va-aduce-vreme-extrema-si-in-romania-la-ce-sa-ne-asteptam-in-perioada-urmatoare

Poate doar spre weekendul viitor ploi slabe pe la munte.

Deci chiar dacă acesta nu este un semnal îmbucurător, să luăm și partea bună, că putem continua vacanțele sau scurte ieșiri la munte sau la mare, cam peste tot în țară”, a explicat Florinela Georgescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te