Când s-au întors de la muncă din străinătate, noii proprietari locuiau în casa lor. O și renovaseră

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.02.2023 - 18:06
Casa înstrănată - Foto: Pexels / Pixabay

Un cuplu canadian a aflat recent că locuința lor a fost vândută de escroci fără acordul lor, în timp ce ei erau plecați din oraș.

SHARE

La începutul acestui an, poliția din Toronto a declarat că dorește ajutorul publicului pentru a prinde două persoane implicate într-o schemă complexă de fraudă.

Potrivit poliției, indivizii au folosit identități false pentru a se da drept proprietari ai unei case din oraș. Apoi au reușit să vândă cu succes locuința, predând cheile noilor proprietari neștiutori. În acest timp, adevărații proprietari ai locuinței erau plecați din țară la muncă din ianuarie 2022.

Citește și: VIDEO Cum colectează ucrainenii date despre ținte aflate adânc în zone controlate de ruși

Cuplul plecat din oraș a aflat că locuința lor a fost vândută fără știrea lor abia câteva luni mai târziu, după ce a observat că plățile ipotecare dispăruseră din conturile lor bancare.

Incidentul a captat fascinația multora în Canada, în special în zona metropolitană Toronto și Vancouver, unde imobiliarele sunt catalogate drept o obsesie națională din cauza costurilor ridicate - o casă medie costă peste 1 milion de dolari canadieni (749.000 de dolari) - și a penuriei de locuințe.

Citește și: VIDEO Cum colectează ucrainenii date despre ținte aflate adânc în zone controlate de ruși

Povești similare

De atunci au apărut povești similare de la alți proprietari din Toronto, iar anchetatorii spun că aceste cazuri, cândva rare, de fraudă cu titluri de proprietate par să fie în creștere.

Pentru veteranii din industrie, aceste tipuri de cazuri sunt "cu siguranță unice în acest moment", a declarat Trevor Koot, directorul executiv al Asociației de Imobiliare din Columbia Britanică, care lucrează în domeniu de aproape 20 de ani. "Aș spune că nu am văzut niciodată așa ceva", a spus el, mai ales când vine vorba de nivelul de sofisticare folosit pentru a realiza aceste infracțiuni.

Schemele legate de dreptul de proprietate asupra unei case sau a unei proprietăți pot avea loc, de obicei, în două moduri: frauda ipotecară și frauda privind titlul de proprietate.

Frauda ipotecară este de obicei mai frecventă, a explicat Brian King de la King Advisory International Group, o firmă cu sediul în Toronto.

O a doua ipotecă apare peste noapte

Aceasta se realizează atunci când un escroc folosește documente de identitate false pentru a pune o a doua ipotecă pe o casă pe care nu o deține, de obicei când prima ipotecă a fost aproape sau complet achitată.

Pe de altă parte, frauda de titlu de proprietate implică chiriașii unei case libere care se dau drept proprietari și vând casa respectivă unor cumpărători serioși. Acest lucru duce la un transfer total al titlului de proprietate.

În cele mai multe cazuri, adevăratul proprietar și cumpărătorul casei pot să-și recupereze cea mai mare parte a banilor dacă există o asigurare a titlului de proprietate asupra casei. Asigurarea ajută la restabilirea dreptului de proprietate și acoperă taxele legale suportate în timpul procesului.

Au existat o fraudă cu titluri de proprietate în ultimii ani, a spus el. În aproape toate cazurile, proprietarii locuințelor locuiau în afara țării atunci când escrocii au preluat proprietatea lor.

Unul dintre clienții săi, a spus dl King, a fost un cuplu care s-a mutat pentru muncă în Marea Britanie din Toronto în 2018. Casa lor din Canada le-a fost apoi vândută în 2022.

A fost vândută pentru 1,7 milioane de dolari canadieni și după ce fusese renovată în întregime în momentul în care au aflat că fusese furată, în iunie anul trecut, potrivit BBC.com

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te