Camera de Comerț Americană cere Guvernului să oprească asaltul asupra economiei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 19.12.2018 - 15:18

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită Guvernului României retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență referitor la noile măsuri fiscale anuntațe de către Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

SHARE

„Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestui OUG. Facem din nou apel la respectarea cadrului legal privind transparența decizională și consultările publice”, se arată în comunicatul AmCham.

Citește și Ordonanța lui Teodorovici: Bugetarii nu vor fi plătiți pentru orele suplimentare

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.
O reacție imediată a avut și Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, care consideră că măsurile propuse de Guvern, prin proiectul de OUG, pentru Pilonul II de pensii private desfiinţează de facto acest sistem de economisire a populaţiei pentru vârsta pensionării, cu efecte devastatoare asupra veniturilor viitoare ale românilor, asupra pieţei de capital, întregului sector financiar şi economiei româneşti în ansamblul ei.
Mai mult, au apărut și primele efecte ale anunțului privind taxarea suplimentară a băncilor, companiilor din energie și telecom. Principalii indici ai Bursei de valori București s-au deschis în coborâre abruptă, pe fondul declarațiilor făcute de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu privire la noile taxe care urmează să fie impuse printr-o ordonanță de urgență.

Citește și Panică în economie. Bursa București și acțiunile băncilor, în scădere

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.