Calendarul primei angajări de răspundere a Guvernului Orban

DE Adelina Sahlean | 11.12.2019 - 15:06

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au stabilit miercuri calendarul primei angajări a răspunderii Guvernului Orban. Astfel, parlamentarii vor avea timp până joi la ora 10:00 să depună amendamente, iar la ora 12:00 este programată ședința comună a camerelor.

SHARE

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi seara, proiectele de lege pentru care urmează să-şi asume răspunderea, a anunţat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Aşa cum am anunţat, în şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament. Vorbim despre proiectul de modificare a legilor justiţiei, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraţilor, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020. De asemenea, vorbim despre creşterea vechimii pentru accederea la Institutul Naţional de Magistratură a magistraţilor, de la doi la patru ani. Şi, de asemenea, vorbim despre situaţiile legate de completele de judecată formate din trei magistraţi la instanţele de apel. De asemenea, această prevedere ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020. Având în vedere disfuncţionalităţile grave care ar avea loc în actul de justiţie, Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru prorogarea acestor termene şi urmează să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru adoptarea acestuia în regim de urgenţă”, a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit G4media.

El a adăugat că al doilea proiect de lege pentru care Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea este cel care reglementează situaţia transportului rutier intrajudeţean, pentru „a rezolva problema transportului şcolar şi a persoanelor cu dizabilităţi”.

Dancă a menţionat că, potrivit proiectului de lege, urmează ca, până la finalul anului următor, „să se organizeze licitaţiile pentru licenţierea transportatorilor ca operatori de servicii publice pe acest domeniu, iar până la organizarea licitaţiilor respective actualii operatori de transport să aibă obligaţia de a prelua persoanele în cauză de la punctele indicate, printr-un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Administraţiei”.

Şeful Cancelariei premierului a adăugat că al treilea proiect de lege pentru care Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea este cel privind plafoanele bugetare pentru anul 2020.

„Aici au fost prezentate evoluţiile pentru următorul an atât din punct de vedere bugetar, cât şi din punct de vedere al principalilor indicatori economici. Proiectul privind plafoanele bugetare, însoţit de strategia fiscală bugetară, va fi trimis astăzi Parlamentului şi urmează ca guvernul să îşi angajeze răspunderea pe acest proiect de lege.”, a mai afirmat Dancă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -