Bunică acuzată că a vrut să-și otrăvească familia cu mercur. ”Spunea că nu mai prindem Crăciunul”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.12.2023 - 13:20
Bunica punea pe furiș mercur în mâncare Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

O femeie de 83 de ani este anchetată de poliție și procurori după ce ar fi încercat să-și ucidă ginerele și nepotul cu mercur. Acesta le turnase substanța toxică în mâncare. În camera ei au fost găsite obiecte folosite la ritualuri satanice.

SHARE

O bătrână de 83 de ani este anchetată de poliție și procurori după ce ar fi încercat să-și ucidă fiica, ginerele și nepotul cu mercur. Acesta le turnase substanța toxică în mâncare. În camera ei au fost găsite obiecte folosite la ritualuri satanice.

Chiar și câinii familiei au fost intoxicați cu mercur. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Bunică acuzată că a vrut să-și otrăvească familia cu mercur. ”Spunea că nu mai prindem Crăciunul”

Familia a nunțat poliția pe 15 decembrie. Criminaliștii au mers imediat la fața locului unde au găsit mercur în mâncare și într-un recipient de plastic.

”La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 21:49, polițiștii orașului Bragadiru au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat de 48 de ani, că atat el cât și fiul său, în vârstă de 18 ani, ar fi fost intoxicați cu o substanță de culoare gri, găsită în mâncare. 

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că a existat un conflict intrafamilial, iar o femeie în vârstă de 83 de ani ar fi distrus un bun din locuință. 

Cu privire la aspectele sesizate de barbatul de 48 de ani, polițiștii criminaliștii au ridicat substanța de culoare gri, atât din mâncare, cât și dintr-un ambalaj din plastic, în vederea efectuării unei expertize și determinării compoziției acesteia. 

Cei doi bărbați au fost transportați la o unitate spitalicească. De asemenea, femeia în vârstă de 83 de ani a fost transportată la un spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, față de aceasta fiind emis un ordin de protecție provizoriu.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bragadiru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, a transmis IPJ Ilfov.

Bunica îi amenința că îi omoară

Nepotul femeii a surprins pe camere momentul în care bunica sa pune mercur în tocănița de cartofi, mâncare din care s-au servit toți membrii familiei, mai puțin bătrâna. 

Mai mult, femeia le-ar fi spus că nu vor mai fi în viață de Crăciun. 

Medicii au stabilit că tatăl, de 48 de ani, ar fi fost intoxicat cu mercur de o lună de zile, în timp ce fiul de o săptămână. 

Potrivit declarațiilor familiei, bunica obișnuia să îi amenințe cu moartea. În camera acesteia s-au găsit poze cu familia, lumânări și mai multe obiecte folosite pentru ritualuri satanice. 

Politiștii au emis un ordin de protecție împotriva femeii care a fost internată la spitalul de Psihiatrie Bălăceanca. 

Dacă se va dovedi că are discernământ, femeia de 83 de ani ar putea fi judecată pentru tentativă de omor dar şi pentru deţinere de substanţe toxice. 

Cei patru au descoperit mercurul într-o seară, din întâmplare, în mâncare.

“Mâncare făcută de mama, o tocăniță de cartofi. Noi mâncăm împreună, ea nu mânca cu noi. Avem filmarea când a pus, avem toate dovezile, avem camere de supraveghere.

S-a demonstrat că e mercur la spital, era o substanță gri. Ne-a ieșit la radiografie că suntem otrăviți cu mercur. Au zis că nu au ce să ne facă.

Acea substanță nu iese, ne-au zis să bem apă. Trebuie să vedem acum la analizele de sânge cât e dozajul în sânge, să vedem ce tip de mercur e. Am dat declarații, așteptăm să primim telefon, nu știu ce se întâmplă”, a spus Răzvan, nepotul femei, la stirileprotv.

 Membrii familiei au povestit că femeia îi amenința cu moartea, spunându-le că nu vor apuca sărbătorile. În camera ei au găsit mai multe fotografii, lumânări, icoane și seringi. Anchetatorii vor să vadă dacă avea discernământ.

”Acest mercur metalic este extrem de periculos pentru că poate să vaporizeze chiar și la temperatura camerei, iar acei vapori de mercur ajung pe cale pulmonară, traversând plămânul în sânge și pot determina anumite semne de toxicitate cu apariția tremurului, a unor neuropatii periferice, oboseală excesivă, este afectată funcția neurocognitivă”, aexplicat medicul toxicolog Radu Țincu

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te