Bucureștiul riscă să rămână fără apă caldă și căldură în sezonul rece

DE Adelina Sahlean | 26.08.2019 - 11:24
Lucrări de reparații la rețeau de termoficare/Foto: realitatea.net

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, acuză Primăria Generală că nu a făcut nimic pentru a prelua activitatea RADET de către Termoenergetica, şi avertizează municipalitatea că Romgaz „poate sista în orice moment furnizarea gazelor”.

SHARE

„Deși este vară și numai la căldura din calorifere nu se gândesc oamenii, reiterez faptul că ELCEN nu va mai livra agent termic pe gratis către nicio companie, indiferent ce primar va încerca să ne forțeze mâna. Noi avem o obligație legală față de angajații și acționarii ELCEN, dar și o obligație morală față de cetățenii Capitalei. SIERRA QUADRANT nu va participa sub nicio formă la distrugerea definitivă a sistemului de termoficare și vom amenda public orice derapaj al autorităților implicate în acest proces”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT.

La mai bine de două luni de când Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a înfiinţat compania municipală Termoenergetica, special pentru a prelua activitatea RADET-ului falimentar, municipalitea nu a derulat niciun demers concret pentru a înfăptui acest lucru. Este acuzația lansată de Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, care critică primăria pentru tegiversarea plății datoriilor către ELCEN.

În cazul în care PMB ar fi urnit rotiţele pentru a angrena sistemul de preluare a activităţii RADET de către noua companie muncipală – Termoenergetica, primăria generală ar fi fost obligată să asigure capitalizarea noii companii şi să plătească subvenţia la zi, astfel încât să îşi onoreze obligațiile de plată către furnizori, respectiv către ELCEN. Prin urmare, situaţia este una care îi convine Primăriei Capitalei, deoarece RADET poate acumula în continuare datorii, știind că acești bani nu vor fi plătiți niciodată.

„Decizia PMB de a forța mâna unui furnizor care și-a onorat în permanență obligațiile contractuale, chiar și atunci când nu a fost plătit, cu intenția clară de a menține relația contractuală a ELCEN cu o companie aflată în faliment (RADET), trece dincolo de granițele unui management defectuos și se înscrie pe linia acțiunilor de forță autoritare. Dorim să subliniem faptul că ROMGAZ, furnizorul de materie primă al ELCEN, nu are nicio obligație contractuală față de RADET sau PMB, astfel încât, în lipsa achitării obligațiilor de plată de către ELCEN, poate sista în orice moment furnizarea gazelor”, se arată în comunicatul Sierra Quadrant, potrivit G4media.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.