Brașovul va deveni „Localitate Prietenă a Copiilor”, cu sprijinul UNICEF

DE Elena Andrei | Actualizat: 23.07.2021 - 21:53
Brașovul va deveni „Localitate Prietenă a Copiilor”/Foto: brasov.net

Primarul Braşovului, Allen Coliban, şi reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, au semnat vineri un Memorandum care are printre obiective construirea unui centru de incluziune socială pentru copiii vulnerabili.

SHARE

Totodată, memorandumul este o componentă a parteneriatului în vederea implementării proiectului „Asigurarea incluziunii sociale - ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili”, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

„Braşovul este unul dintre primele oraşe din România care devin partenere într-un astfel de program, iar acest program se suprapune strategiei noastre de a deveni un oraş prietenos pentru familii tinere, pentru a atrage profesionişti, care să se mute în Braşov; obiectivul nostru este să devenim un oraş al familiei. Este foarte important să devenim, totodată, un oraş prietenos pentru copiii noştri şi mă bucură faptul că un partener de talia UNICEF-ului este alături de noi în acest proiect, pentru a ne transfera, a ne ajuta, a ne oferi consultanţă în diverse măsuri, pentru a implementa un astfel de obiectiv", a declarat, cu prilejul semnării documentului la Braşov, primarul Allen Coliban, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, la Braşov, împreună cu UNICEF se va alcătui un Consiliu al Copiilor, ales pe baze democratice, care va participa la luarea deciziilor pentru oraş.

O "Localitate Prietenă a Copiilor" este un municipiu, un oraş, o comunitate sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, aşa cum sunt exprimate în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului.

Citește și

OMS: Miliarde de oameni nu vor avea acces la apă sigură, salubritate şi igienă în 2030

EMA a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani

"O localitate prietenoasă cu copiii este locul unde toţi cetăţenii, inclusiv administraţia localităţii, sunt preocupaţi de fiecare copil, se asigură că niciun copil nu este lăsat în urmă, că fiecare copil merge la şcoală, stă la şcoală şi învaţă la şcoală, că fiecare copil creşte sănătos şi fără sărăcie, precum şi o localitate în care copiii sunt implicaţi în procesele decizionale. Ca parte a acestui proiect, ca parte a iniţiativei localităţilor prietenoase cu copiii, participarea copiilor este critică. Copiii au o voce. Copiii au ceva de spus. Copiii au idei. Copiii au opinii. Este absolut esenţial ca în procesul de luare a deciziilor legate de lucrurile care se întâmplă în localitate şi în municipiu să fie implicaţi copiii", a precizat reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.