Bătrân ținut ostatic de propriul copil. Îl amenința cu un cuțit. Au intervenit mascații

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.02.2024 - 10:28
Poliția a salvat un bărbat ținut ostatic de către fiul spu Foto: captură video Poliția Română

Un bătrân de 75 de ani, care era ținut ostatic de propriul fiu și amenințat cu un cuțit, a fost salvat cu ajutorul mascaților de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

SHARE

Un bărbat de 45 de ani a primit ordin de restricție pentru 5 zile după ce și-a sechestrat tatăl și a fost nevoie de intervenția mascaților pentru a-l scăpa. 

Bătrân ținut ostatic de propriul copil. Îl amenința cu un cuțit. Au intervenit mascații 

Incidentul s-a petrecut la data de 5 februarie 2024, în jurul orei 10.00. Polițiștii Secției 18 au fost alertați  prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 5, un bărbat este amenințat de către fiul său, cu un obiect tăietor-înțepător, acesta nepermițându-i să părăsească locuința.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care a relatat verbal faptul că, în jurul orei 09.30, s-a deplasat la adresa menționată, pentru a-i vizita pe un bărbat și pe fiul acestuia, moment în care, cel din urmă l-ar fi amenințat un obiect tăietor-înțepător.

Citește și: Scandal cu focuri de armă, lângă București. Un bărbat a fost împușcat în picior

Astfel, polițiștii au luat legătura cu tatăl persoanei reclamate, un bărbat în vârstă de 75 de ani, care le-a relatat, prin fereastra imobilului, faptul că fiul său nu îi permite să părăsească apartamentul.

De asemenea, în încercarea de a relaționa cu bănuitul, un bărbat de 46 de ani, acesta a precizat că tatăl său nu are voie să părăsească locuința, asigurând ușa de acces în imobil.

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Întrucât la momentul sosirii acestora, din interior se auzeau mai multe zgomote și strigăte, s-a procedat la intrarea în locuință, iar bărbatul de 46 de ani a fost imobilizat.

Astfel, polițiștii au reușit salvarea persoanei vătămate și scoaterea ei din imobil, în siguranță.

De asemenea, în interiorul casei, a fost găsit un obiect tăietor-înțepător pe care bănuitul l-ar fi avut asupra lui pe parcursul desfășurării evenimentelor,  acesta fiind ridicat și sigilat de către polițiști.

Ulterior, un echipaj de prim ajutor l-a transportat pe bărbatul de 46 de ani la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, unde s-a decis internarea sa.

Citește și: Un tânăr a bătut și lovit cu un par în cap un bărbat. A fost reținut pentru tentativă de omor

Menționăm faptul că niciuna dintre persoanele implicate nu prezenta semne vizibile de agresiune. 

În continuarea activităților procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

Cu privire la faptele pe care bărbatul de 46 de ani le-ar fi comis asupra persoanelor vătămate, acestea au refuzat să depună plângere.

Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare, a transmis Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te