Bătaie de joc la Drumuri și Poduri Iași: i s-a cerut chirie de 6 euro/mp, a plătit 15 euro/mp

DE Alexandru Pop | 06.03.2021 - 11:29
Bătaie de joc la Drumuri și Poduri Iași: i s-a cerut chirie de 6 euro/mp, a plătit 15 euro/mp/FOTO: ziaruldeiasi.ro

Punct final la aventura DRDP în Podul de Piatră. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri se mută în fostul sediu din Copou. Aventura a costat peste un milion de euro. Firma familiei Covalciuc, beneficiara contractului de închiriere, a făcut o nouă ofertă pe ultima sută de metri,

SHARE

La doi ani după ce a aprobat stabilirea sediului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi într-un spaţiu cu o chirie foarte mare, peste valoarea de piaţă de atunci, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis mutarea DRDP în vechea locaţie din Copou. De câteva zile, în sediul din Podul de Piatră bate vântul, iar firma uriaşă instalată pe clădirea cu trei etaje a dispărut. Încă de astă-vară se vorbea despre mutarea din imobilul pentru care DRDP plătea o chirie exorbitantă, în timp ce chiar alături, pe Şoseaua Naţională, era finalizată o clădire uriaşă de birouri, cu preţuri mai bune la chirie. Până la urmă, n-a fost să se mute Direcţia acolo, ci înapoi pe strada Gheorghe Asachi.

Citește și: Vali Nebunu, conflict cu interlopul Romi Neguș: I se spune Rumeguș, căprioara. Un țăran incult

Ziarul de Iaşi a dezvăluit în februarie 2019 condiţiile împovărătoare pentru DRDP din contractul încheiat cu acordul Consiliului de Administraţie al CNAIR. Banii însă veneau de la CNAIR, companie finanţată din bugetul de stat.

Astfel, chiria lunară pentru cei aproape 2.500 mp ai clădirii care aparţine SC Ştefana SRL se ridica la exact 38.097,30 de euro, respectiv 15,50 euro/mp (fără TVA). La vremea respectivă, ziarul nostru a identificat mai multe asemenea spaţii la preţuri sub 12 euro/mp, dar directorul DRDP de atunci, Ovidiu Laicu, a insistat pe faptul că suprafaţa mare permite includerea tuturor serviciilor şi birourilor Direcţiei într-un singur loc. El a justificat nivelul ridicat al chiriei prin suportarea de către DRDP a costurilor amenajărilor interioare, care s-ar fi ridicat la 400 de mii de euro.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.