Bărbatul care a împuşcat un ieşean în gât pe stradă, prins în Republica Moldova

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.02.2023 - 15:41
Bărbatul care a împuşcat un ieşean în gât pe stradă, prins în Republica Moldova. / Foto: pexels.com

Bărbatul care a împuşcat un ieșean în gât pe o stradă din municipiu a fost prins în Republica Moldova, unde a fugit imediat după ce a comis fapta.

SHARE

Agresorul fusese arestat în lipsă, magistraţii Tribunalului Iaşi aprobând solicitarea procurorilor. Întrucât a dispărut, bărbatul a fost dat în urmărire naţională şi internaţională. El a fost prins în Republica Moldova, au precizat surse din cadrul Poliţiei, bărbatul fiind acuzat de tentativă la omor.

Victima, un bărbat de 40 de ani, se află în continuare la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Citește și: FOTO Incredibil! Șofer de 19 ani, prins pe Transalpina, la Rânca, cu pneuri de vară uzate total

Medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că starea pacientului este stabilă, el fiind conştient. Bărbatul a fost supus unei operaţii chirurgicale cu o zi în urmă. Prietenii agresorului susţin că acesta procurase pistolul din Italia.

Totodată, procurorii ieşeni au precizat că în Italia bărbatul avea la activ mai multe fapte comise prin violenţă, având mai multe condamnări. Agresorul şi victima se cunoşteau, dar deocamdată nu s-a stabilit care ar fi cauza atacului.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară în cartierul ieşean Alexandru cel Bun, relatează News.ro.

Citește și: Elev din Bacău, sărbătorit la școală, în timpul orelor de curs, cu șampanie și muzică live

Tentativă de omor

“Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.02.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Victima şi agresorul se cunoşteau

Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune Poliţia Română.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te