Bădulescu: „Am mințit la Parchet”. În august, despre protestul diasporei: „Jandarmeria nu a greșit”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.01.2019 - 16:41
Aurelian Bădulescu, viceprimarul PSD al Capitalei

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, căruia PSD îi retrage sprijinul politic, a declarat, miercuri, că i-a mințit pe procurori cu privire la protestul din 10 august. Atunci, e declara presei că nu a existat niciun centru de comandă și că Jandarmeria a procedat corect.

SHARE

Aflat în plin scandal cu propriul partid, Aurelian Bădulescu a declarant, miercuri seară, printr-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că a mințit în declarația dată la Parchet, după protestul din 10 august și că ar fi făcut asta pentru a apăra PSD: „Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint.

Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în fața organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august și am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid.

O să mă cheme Parchetul și o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai mințit». «Da, domnule, ia pixul și hârtia și hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“, a declarant, miercuri seară, Aurelian Bădulescu.  

„Nu s-a greșit din partea Jandarmeriei. Violența era de neimaginat”

Dar ce declara presei, în 24 august 2018, același Aurelian Bădulelscu, la ieșirea de la Parchet? „În opinia mea, jandarmii aiu procedat atât cât au putut, pentru a restabili ordinea de drept. Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înțelegeți că nu a existat un centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentantul Prefecturii (Speranța Cliseru – n.r.) împreuna cu reprezentantul administrației publice din acea zi, respectiv subsemnatul, care avea delegate atribuțiunile primarului, a trebuit să luam măsuri care prevedeau modul de administrare al orașului în situații de criză.

Având în vedere datele și informațiile care existau la acea dată, su anume faptul ca urmau să existe violențe, date pe care le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii și inițiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau.

Ceea ce se induce în media și în mediul public, că exista un centru de comandă, nu stiu ce, este o chestiune speculativă și cred că deja depășim o anumită limită a normalității.

Nu a fost nicio conspiratție, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie", declara Bădulescu în 24 august 2018, referitor la protestul diasporei.

Tot atunci, viceprimarul Capitalei mai susținea că în noaptea din 10 spre 11 august s-a aflat „în zona Guvernului, într-o clădire în care paza era asigurată de cei de la SPP, am dedus că acea clădre era a Secretariatul General al Guvernului. Acolo am intrat. La 4 dimineața am plecat. (…)

Din punctul meu de vedere, nu s-a greșit din partea Jandarmeriei. A fost dezordine publică provocată, bătăi de stradă de tip Belfast.

Piața Victoriei, la un moment dat, a rămas liberă. Au scăpat din mână pentru ca violența era de neimaginat”.  

Pe aceeași temă: „Mâna dreaptă” a lui Firea, îndepărtată de PSD. Bădulescu va denunța partidul la Parchet

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te