Avionul privat care a aparținut lui Elvis Presley va fi scos la licitație. Are dotările originale

DE Elena Andrei | 09.12.2022 - 17:57
Avionul privat care a aparținut lui Elvis Presley va fi scos la licitație/Foto: twitter
Avionul privat care a aparținut lui Elvis Presley va fi scos la licitație/Foto: twitter

Un avion privat care i-a aparținut lui Elvis Presley va fi vândut în cadrul licitației Kissimmee 2023, care se va desfășura în perioada 4-15 ianuarie. Licitatorii Mecum nu au comunicat un preț de start pentru această „pasăre cu adevărat rară, cu un farmec imens".

SHARE

Lockheed Jetstar din 1962 a fost cumpărat de Elvis în 1976 pentru suma uriașă de 840.000 de dolari. La acea vreme, era un avion elegant și luxos, cu panouri din lemn, scaune și covor de catifea roșie și chiar un video și un cuptor cu microunde la bord. 

Avionul, care nu poate zbura, a stat într-un "cimitir de avioane" din Roswell, New Mexico, timp de peste 30 de ani.

Are scaunele de catifea roșie de pluș, covorul roșu, precum și tâmplărie originale.

Aeronava este vândută cu o copie a documentului Aircraft Security Agreement semnat de Elvis, precum și cu documentația de vânzare.

Exteriorul roșu al avionului are accente argintii, în timp ce tapițeria interioară personalizată are catifea roșie și feronerie cu finisaj auriu.

Avionul este are un cuptor cu microunde Kenmore original, un casetofon și un televizor cu player RCA VCR, pasiunea lui Elvis pentru televiziune fiind bine cunoscută.

La bord se află șase scaune pentru pasageri, cu funcționalitate de rotire și înclinare, precum și scaune suplimentare în cabină pentru nouă ocupanți.

Acesta conține, de asemenea, o toaletă la bord.

Motoarele avionului și multe componente ale cabinei de pilotaj au fost îndepărtate, iar la vânzare nu sunt incluse motoare sau piese de schimb.

Aeronava va trebui dezasamblată pentru a fi transportată, dar este descrisă ca fiind "o oportunitate incredibilă de restaurare pentru a crea o expoziție Elvis de care să se bucure lumea întreagă".

Citește și

VIDEO Turcia lansează primul avion de vânătoare fără pilot la bord

VIDEO Tentativă de lovitură de stat, dejucată în Germania. Ruși, implicați. Zeci de arestări

Avionul este singurul dintre avioanele care i-au aparținut lui Elvis care se află încă în proprietate privată, întrucât celelalte două existente sunt deținute de Muzeul Elvis Presley.

În primăvara anului 1977, acesta a fost vândut, ajungând ulterior la o companie din Arabia Saudită.

JetStar a fost apoi mutat la Roswell International Air Center, unde a fost depozitat timp de zeci de ani și unde se află în prezent.

Nu este prima dată când avionul a fost scos la vânzare. Aceasta a făcut parte dintr-o licitație Elvis, în cadrul căreia a fost vândut și un inel din aur galben masiv de 14 carate cu diamante de 4,5 carate și aur galben masiv de 14 carate, proiectat la comandă, cu o valoare estimată de 27.000 de lire sterline.

La vremea respectivă, obiectele au fost vândute prin intermediul unei alte companii de licitații, GWS Auctions, a cărei proprietară, Brigitte Kruse, a declarat că poate fi restaurat și are potențial uriaș să atragă turiști.

„A atras o mulțime de turiști în Roswell și are încă tâmplăria originală, intarsii, scaunele din catifea roșie și covorul roșu. Are potențialul de a fi complet restaurat și de a deveni piesa centrală a unei expoziții majore.”

Acesta este singurul avion deținut de Elvis care mai este încă în proprietate privată. I-a aparținut lui Elvis împreună cu tatăl său, Vernon, una din achizițiile timpurii ale vedetrei. .

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te