Aurescu: Nu sunt încă semne că dezescaladarea situaţiei de securitate din Marea Neagră este reală

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.02.2022 - 15:53
Aurescu, audiat în comisiile parlamentare pe tema evoluțiilor de securitate din Marea Neagră/FOTO: Facebook/BogdanAurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, spune că nu sunt încă semne că dezescaladarea situaţiei de securitate din Marea Neagră se produce „în mod real”, după ce Rusia a anunțat că retrage o parte din militarii de la granița cu Ucraina.

SHARE

Această criză de securitate nu este doar despre Ucraina, nu este doar despre Marea Neagră, nu este doar despre securitatea europeană, ci este despre securitatea euroatlantică în ansamblul său. Marea Neagră face parte integrantă din spaţiul euroatlantic, iar securitatea Mării Negre este strâns legată şi face parte integrantă din securitatea euroatlantică, a spus Aurescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că este un moment important, un moment de vârf al demersurilor diplomatice care se fac pe multiple planuri, la diverse niveluri în acest moment important, încercându-se realizarea unei dezescaladări a situaţiei de securitate.

Nu sunt încă semne că această dezescaladare se produce în mod real. Este foarte important ca demersurile diplomatice să continue, este în egală măsură extrem de important ca această detensionare să se producă în mod concret pe teren, a spus Aurescu.

Citește și: Biden, declarație televizată: Trupele ruse rămân în „poziție de amenințare”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, miercuri, la Parlament, că "nu sunt încă semne" că dezescaladarea situaţiei de securitate din Marea Neagră se produce "în mod real".

„Criza de securitate nu este doar despre Ucraina; nu sunt încă semne că dezescaladarea se produce real”, a declarat Aurescu.

Citește și: Putin schimbă tonul: Rusia, pregătită să continue negocierile, dar în estul Ucrainei e „genocid”

Comisiile pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor îl audiază, miercuri, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, referitor la evoluţiile de securitate din bazinul Mării Negre şi la poziţia statului român în cadrul NATO şi al Uniunii Europene cu privire la acest subiect.

„Comisiile pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor îl vor audia, miercuri, 16 februarie 2022, ora 9,00, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Obiectul audierii îl constituie evoluţiile de securitate din bazinul Mării Negre şi poziţia statului român în cadrul NATO şi Uniunii Europene, pe această temă", conform unui anunţ al Senatului.

Ministrul Aurescu urmează să vorbească în şedinţa comisiilor reunite despre evoluţiile recente de securitate în Vecinătatea Estică şi despre eforturile politico-diplomatice ale României, precizează MAE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te