Au început lucrările de modernizare a rețelei de termoficare: primii 13 km, în Rahova

DE Miruna Moldoveanu | 09.02.2021 - 16:31
Primăria Capitalei a început lucrările de modernizare a rețelei de termoficare/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Primăria Capitalei a început lucrările de modernizare a rețelei de termoficare programate pentru 2021, cu un segment de 13 km din Rahova, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

SHARE

„Începem azi un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. O să vă arăt pe hartă aici, suntem în zona asta, deci acesta are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 km. În total 53 de km. La ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deserveşte cartierele din jur – Rahova, Ferentari, Sebastian – dar este foarte important pentru că este în zona de influenţă de la două centrale: Progresu şi Grozăveşti. Dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să duci agentul termic de la una din centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil”, a declarat Nicușor Dan.

Lucrările vor fi finanțate cu bani de la bugetul local, din credite.

”Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente pe care vi le-am arătat, cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei, care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local. După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă, urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar, în care Primăria Capitalei este de doi ani, este să punem datoriile în bugetul de 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare. Vrem ca toate cele 5 tronsoane să fie gata anul acesta, ca să putem începe din primăvara anului viitor tronsoanele pe care le vedeţi cu roşu, care sunt pe bani europeni (...) ”, a explicat Nicușor Dan.

Când vor începe lucrările la celelalte tronsoane? Depinde de organizarea licitațiilor pentru desemnarea constructorilor.

”Am avut două întâlniri cu constructorii şi estimez că la începutul săptămânii viitoare vom lansa în dezbatere publică caietul de sarcini pentru celelalte 4 tronsoane, vrem să le scoatem în licitaţie, să lucrăm cu privaţi”, a explicat primarul.

La finalul anului trecut, Nicușor Dan a semnat contractul de finanțare pentru 300 milioane euo, bani europeni, pentru modernizarea a peste 200 km de rețea primară, însă lucrările pot începe abia după atribuirea licitațiilor.

Edilul dă asigurări că bucureștenii abonați la sistemul centralizat nu vor avea mult de suferit din cauza lucrărilor, potrivit HotNews.


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te