Atenționare MAE: Bulgaria, cod galben de ninsori

DE Elena Andrei | Actualizat: 09.03.2021 - 21:43
Foto: sofia globe

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, o parte însemnată a țării va fi afectată miercuri şi joi de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploi şi ninsoare, fiind emis cod galben.

SHARE


Potrivit unui comunicat MAE, codul este valabil după cum urmează:

Pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare - în regiunile Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen şi Dobrici; stratul de zăpadă va atinge 2-15 cm; treptat, precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare; condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării stratului de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă;

Citește și

MAE: Sancțiunile adoptate de UE și SUA împotriva încălcării drepturilor omului în Rusia, necesare

Toate persoanele care vin din Republica Moldova vor intra în carantină de 14 zile în România

 

Pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare - în regiunile Vidin, Montana, Vraţa şi Smolyan. Stratul de zăpadă va atinge 15-20 cm. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice apariţiei troienelor de zăpadă;

Pentru precipitaţii sub formă de ploaie - în regiunea Varna.

Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol, potrivit Agerpres.

Informații suplimentare

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria - www.customs.bg; e-vigneta şi sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg; situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.