VIDEO Atacul de la Kabul: Cei cinci teroriști aveau informații și au știut exact unde să meargă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.09.2019 - 15:13

Atacul de la Kabul în care și-a pierdut viața un diplomat român și care a fost revendicat de gruparea talibanilor a fost comis de cinci teroriști care ar fi avut informații clare despre complexul vizat.

SHARE

Atacul terorist care a avut loc în nopatea de luni spre marți a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre, alte ambasade și sedii ale organizațiilor internaționale.

Aproape întreaga noapte de luni spre marți s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate. Cei 5 atacatori au fost uciși.

Un tractor plin cu expozibili a fost detonat în apropierea Zonei verzi, după care indivizi înarmați au pătruns în complexul care adăpostește misiunile diplomatice și au deschis focul la întâmplare.

„Explozia a fost atât de puternică, încât a făcut o gaură în peretele acela, acolo au intrat 5 atacatori. E clar că au avut niște informații, au știut unde să meargă. A urmat o luptă de câteva ore, dimineața au venit soldații britanici", spune Ștefan Coman, expert alegeri, prezent la Kabul, potrivit Digi24.

Citește și Atac terorist la Ambasada României la Kabul. Un român a murit salvându-i pe ceilalți

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul terorist de la Kabul ar fi vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Atacul a fost comis în contextul în care emisarul american Zalmay Khalilzad se află la Kabul pentru a discuta cu responsabilii afgani despre proiectul de acord de pace între americani și talibani.

Nouă foști ambasadori americani l-au avertizat pe președintele Donald Trump asupra faptului că Afganistanul se va cufunda într-un război civil total dacă decide retragerea forțelor americane înainte ca guvernul de la Kabul și talibanii să ajungă la un acord de pace, scrie Reuters.

Avertismentul a fost lansat la o zi după ce negociatorul șef american Zalmay Khalilzad anunța un draft de acord cu talibanii care prevedea retragerea inițială a 5.000 de trupe americane.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -