VIDEO Cum a murit „perfect sănătos” folk-istul care umplea stadioane înainte de 1989. Avea 59 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.07.2023 - 19:48

Interpretul și compozitorul de folk, originar din Satul Mare, Octavian Bud a murit, la doar trei zile după ce a ajuns la spital deși medicii i-au spus că nu este bolnav.

SHARE

Interpretul și compozitorul de folk, originar din Satul Mare, Octavian Bud a murit, la doar trei zile după ce a ajuns la spital. Medicii i-au spus, atunci, că nu are nicio problemă de sănătate. El este cunoscut, în special pentru piesa „Niciodată”, care a fost ascultată, pe youtube de 1,7 milioane de ori, un adevărat record pentru o piesă de muzică folk.

A fost membru al Cenaclului Flacăra unde a fost coleg cu Emilian Onciu, în grupul Trupa din Nord. Acesta a primit premiul din partea Cenaclului Flacăra pentru piesa Niciodată, cea mai bună compoziție a anului.

A murit la două zile de la ultimul spectacol

Prietenii povestesc că pe 2 iunie 2017, Tavi, cum îi spuneau prietenii, a cântat la, Festivalul de Folk de la Amara, alaturi de alti artisti. S-a simtit rau, așa că după concert s-a dus la spital, la Slobozia.

Un apropiat a povestit ca a stat câteva ore cu el la spital, i s-au făcut cateva analize, după care i s-a spus să se ducă la Satu Mare să facă mai multe investigații.

A doua zi, pe data de 4 iunie, a ajuns în Baia Mare, unde i s-a făcut din nou rău. A fost internat și la Spitalul Județean Baia Mare, de unde, mai apoi, a fost lăsat să plece acasă. I s-a spus că nu suferă de nimic grav.

Se pare că după concert, Tavi Bud a ajuns la Satu Mare luni dimineaţa şi şi-a vizitat fosta soţie, Simona. A plecat apoi la Oradea şi s-a culcat, fiind obosit după drum. A murit în somn. Medicul legist a confirmat că a murit în urma unui stop cardiac.

Unul dintrei cei mai cunoscuți folkiști din România

Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 - 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”.

Citește și: Coca Andronescu, actrița de care s-a amorezat Cotescu în gara Lehliu. De ce i-a despărțit Ceaușescu

Cunoscutul folkist îşi aminteşte cum a fost descoperit.

„În 1977 a venit în Satu Mare cu emisiunea „Antena vă aparţine!». Aceea a fost rampa de lansare pentru foarte mulţi folkişti sătmăreni. Ulterior au venit şi turneele, iar din 1983, alături de regretatul Emilian Onciu, eram membri supleanţi în cenaclul «Flacăra»“, îşi aminteşte Octavian Bud.

„Prima amintire a mea se leagă de Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Mircea Florian, a doua întâlnire cu muzica folk, care m-a marcat, a fost Primavara Baladelor, unde îi descopeream pe Victor Socaciu și Mircea Bodolan... Un artist în fiecare zi, de fiecare dată când urcă pe scenă, debutează, de aceea starea emoțională este de fiecare dată la cote maxime, în fiecare zi încerc să fiu mai bun, încă nu am ajuns să spun că sunt împlinit, încă mai am de muncit, vreau absolutul, tind spre absolut…”, spunea într-un interviu cu doi ani înainte de moarte.

Multe vise nu i s-au împlinit, Octavian Bud plecând prea devreme dintre noi.

Citește și: Irina Petrescu se reîntoarce în casa bunicilor după decepțiile în iubire cu Pintea și Iordache

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te