Arafat, supărat. DIICOT, sesizat pentru scurgerea în presă a documentului privind deplasările

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.03.2020 - 11:53
Foto: INQUAM Photos/ Alexandra Pandrea

Raed Arafat, reacţie la DRAFT-ul cu propunerea de interzicere a deplasărilor: `Iresponsabiliateta persoanei care a facut acest proiect public este una evidentă".

SHARE

La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. 

Raed Arafat a reacționat pe Facebook la documentul care circulă în mediul online cu privire la o propunere de interzicere a deplasărilor, cu unele excepţii.

„Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, şi în diferite medii online şi de mass media, în care se prevăd măsuri suplimentare de izolare.

Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale (CNSSU) de Urgenţă. Grupul are membri din mai multe domenii, dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic şi de boli infecţioase.

Decizia finală asupra măsurile se ia la nivelul CNSSU în urma prezentării discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele măsuri să fie luate, amânate sau respinse.

Citește și PRECIZARE Documentul privind reglementarea deplasărilor NU a fost înaintat spre aprobare

Oricum, România nu se afla în situaţia altor ţări cu un număr foarte mare de cazuri până în acest moment, iar măsurile pe care le propunem sunt măsuri care au în continuare caracter preventiv şi care să limiteze răspândirea cât mai mult posibil aşa cum este recomandat şi de către mai multe organizaţii internaţionale.

Cert este ca şi în domeniul șstiintific-medical există mai multe păreri care trebuie luate în considerare când facem astfel de analize.

Deciziile nu pot aparţine unei singure persoane şi trebuie discutate şi puse pe masă specialiştilor, chiar dacă la final se iau decizii care nu sunt aprobate în unanimitate.

De aceea, rog populaţia să nu ia în considerare nimic din ce se publică în spaţiul public până nu este adoptat şi explicat de autorităţi. Proiectul răspândit recent este doar un proiect care nu este adoptat şi care cu siguranţă poate suferi încă multe modificări.

Din păcate, iresponsabiliateta persoanei care a făcut acest proiect public când acesta este încă pe masă discuţiilor este una evidentă, inducând populaţia în eroare şi panica fără rost şi împiedicând un proces de consultare să fie finalizat coect şi în linişte.

Pe de altă parte chiar dacă acest proiect este adoptat în următoarea perioadă, total sau parţial, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a sprijini populaţia în perioada aplicării prevederilor", scrie Arafat pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te