Apartamente noi inundate din cauza canalizării la trei dimineața. „Avem apă cu fecale în toată casa”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.09.2024 - 19:05
Apartamente noi inundate din cauza canalizării la trei dimineața. „Avem apă cu fecale în toată casa” - Foto: BZI /
Apartamente noi inundate din cauza canalizării la trei dimineața. „Avem apă cu fecale în toată casa” - Foto: BZI /

Apartamente noi inundate din cauza canalizării la trei dimineața. „Avem apă cu fecale în toată casa”. Ce s-a întâmplat și cine este vinovat de inundație?

SHARE

Apartamente noi inundate din cauza canalizării la trei dimineața. „Avem apă cu fecale în toată casa”. Ce s-a întâmplat și cine este vinovat de inundație?

Apartamente noi inundate din cauza canalizării

Situație revoltătoare pentru locatarii unui bloc de apartamente, din zona Vișan, Iași după ce s-au trezit, peste noapte, cu locuința inundată din cauza canalizării. Dezvoltatorul dă vina pe Primărie și Apa Vital, în timp ce oamenii scot cu pompa apa din apartamente. Administratorul blocului susține că așa se întâmplă după fiecare ploaie, iar momentan, nu s-a găsit o rezolvare.

Citește și: Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din țară. Ce zone sunt vizate și ce spun hidrologii

De trei ani, de când locuiesc în zonă, după fiecare ploaie, oamenii sunt nevoiți să își scoată apa din casă, și asta pentru că sistemul de canalizare nu face față. La fel s-a întâmplat și ieri, 6 septembrie, atunci când oamenii s-au trezit la trei dimineața cu apartamentele inundate.

„Ne-am trezit cu apa până la genunchi. Toate cele șapte apartamente, de la demisol, au fost inundate. Am chemat pompierii, Apa Vital să ne ajute. După câte am văzut noi, apa avea, în unele locuri, și câte 50 cm, cu cizmele de cauciuc umblam. Avem toată casa plină de apă cu fecale, e dezastru. Problema e de la canalizare, locul de acumulare de pe stradă nu a mai făcut față, cred că s-a înfundat aseară, nu știu. Cei de la Apa Vital au venit să verifice, însă au spus că totul e ok”, a declarat un locatar.

Și administratorul blocului, Alina Moldovan, susține că situația nu este nouă, mai ales că în trecut, locatarii care aveau apartamentul achiziționat în rate mergeau la bancă pentru ajutor financiar, pentru reparații, potrivit BZI. 

„Este jale, am sunat pe unde am putut. La Primărie, la ISU, la Apa Vital, tot. Nimeni nu ne bagă în seamă. Nu se găsește nicio cale de rezolvare, acea canalizare este prost făcută. De la trei dimineața am mers și eu să ajut, să scoatem apa din casă. Oamenii plâng și se uită neputincioși, sunt familii cu copii mici și se uită cum toate plutesc prin casă. Nu e situația nouă, am spus. În trecut, locatarii veneau să le semnez, să meargă la bancă pentru bănuți, să repare, mai ales că ei aveau rate. E trist”, a declarat Alina Moldovan, administratorul blocului de pe strada Sf. Ilie, nr. 25.

Blocul a fost dat în folosință în urmă cu trei ani și are cinci etaje și 48 de apartamente. Acesta face parte din complexul Excentric Apartments, construit de dezvoltatorul Alex Boicu.

Citește și: METEO România, între inundații și secetă. Îndemn oficial: ”Unde e posibil, stocați apa de ploaie”

„Am și eu biroul aici și a fost inundat. De la 03:00 stau și îi ajut pe oameni. Am mers și am cumpărat și pompă pentru a scoate apa din casele oamenilor, pentru că cei de la ISU au spus că nu este de competența lor. Știam, înainte de a construi blocul, că există o asemenea situație, însă, dacă noi am depus proiectul, iar cei de la Apa Vital ne-au dat undă verde, am construit. Problema este în locul de unde se varsă apele, bazinul de acumulare nu face față. O să mergem luni cu avocații, să facem demersuri pentru a rezolva situația”, a declarat Alex Boicu, dezvoltatorul imobiliar.

Cu toate că dezvoltatorul cunoștea situația problematică a canalizării, acesta nu a luat-o în calcul în momentul construirii celor două blocuri de pe strada Sf. Ilie, nr. 25. Mai mult, la o primă căutare pe internet a complexului, se poate găsi anunțul de cumpărare a unui apartament din bloc, unde se precizează că: „complexul este unul dintre cele mai moderne proiecte rezidențiale, destinat tuturor persoanelor ce sunt în căutarea unei locuințe noi”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te